0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Ekim 2019 Pazartesi 10:34:00 - Güncelleme:14 Ekim 2019 Pazartesi 12:04:00

Lüksemburglu bakan Jean Asselborn'dan Türkiye itirafı: Durdurmaya gücümüz yetmez

Türkiye'nin Suriye operasyonu 6. gününde devam ederken AB konseyi öncesi Lüksemburglı Dışişleri Bakanı Jean Asselborn'dan çarpıcı bir açıklama geldi. Asselborn, "Avrupa'nın Türkiye'yi durdurmaya gücü yetmez" açıklamasında bulundu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Fırat'ın doğusundaki teröristlere yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı, ilk andan itibaren çoğu Avrupa ülkesi tarafından itirazlarla karşılandı. Harekatı durdurmak için elinden geleni yapan, silah satışını durdurduklarını açıklayan, YPG’li teröristlere desteğini belirten ülkelere en güzel cevapsa, Lüksemburglu bakandan geldi.

Avrupa'nın yeterli askeri gücü yok

AB Dışişleri bakanları, gündem değerlendirmesi yapmak ve Türkiye’nin Suriye’de düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'nı masaya yatırmak için Lüksemburg'da toplandı.Toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Lüksemburg Dışişleri ve Avrupa Bakanı Jean Asselborn’un Türkiye’ye ilişkin sarfettiği sözlerse Avrupa Birliği’nin yetersizliğini gözler önüne serdi.

AB'ye içeriden darbe

Terör temizliğini saldırı olarak görerek yaptığı açıklamada "Suriye'deki Türk saldırısını Avrupalılar olarak durduracak durumda değiliz. İnsanlara karşı dürüst olmalıyız." ifadelerinde bulunan Asselborn, Türkiye’nin terör unsurlarına karşı düzenlediği harekatı durdurmak için art arda ataklarda bulunan Avrupa ülkelerine adeta kapak oldu.

DAHA ÖNCE "YAPTIRIM UYGULAYALIM" DEMİŞTİ

Jean Asselborn 15 Temmuz sonrası Türkiye'nin FETÖ ile mücadele etmesini engellemek için şu ifadeleri kullanmıştı: Türkiye ihracatının yüzde 50'sini AB ülkelerine yapıyor. Bir kıyaslama yapmak gerekirse, Rusya'ya ihracatı sadece yüzde 2. Türkiye'deki yatırımların yüzde 60'ı AB'den. Bu tam bir baskı aracı. Türkiye'de insan haklarında yaşanan bu inanılmaz duruma karşı durmak için belli bir noktada bu baskı aracını kullanmaktan çekinmeyeceğiz

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX