0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Ağustos 2017 Perşembe 16:22:00 - Güncelleme:17 Ağustos 2017 Perşembe 16:50:00

Kötü kokular geliyor... Trump'ın PKK savunucusu Brett McGurk Rakka'da

Rakka'dan kirli kokular geliyor... ABD Başkanı Donald Trump’un DEAŞ özel temsilcisi ve PKK savunucusu Brett McGurk başkanlığında bir heyet, Rakka yakınlarındaki Ayn İsa kasabasında Rakka sivil meclisi ile bir araya geldi.

 

Amerikanın Sesi’nde yer alan habere göre, ABD Başkanı Donald Trump’un DEAŞ özel temsilcisi Brett MCGurk’a Suriye’nin kuzeyine yaptığı ziyarette DEAŞ’a karşı kurulan Uluslararası Koalisyon Güçleri Komutan Yardımcısı Robert Jones’te eşlik etti.

 

Rakka yakınlarındaki Ayn İsa kasabasında yapılan görüşmenin Rakka sivil meclisinin talebi üzerine yapıldığı belirtilirken, görüşmelerde McGurk’un bölgedeki bazı aşiret liderleri ile de görüştüğü belirtildi. Toplantıda terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin öncüşüğünde kurulan Suriye Demokratik Güçleri'nin Rakka’da yürüttüğü operasyon ve operasyon sonrası yapılacak alt yapı çalışmaları ile kentte yapılacak olan yardımların ele alındığı ifade edildi.

 

DHA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX