0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Mayıs 2018 Pazartesi 00:17:00 - Güncelleme:28 Mayıs 2018 Pazartesi 00:18:00

Katillerin örtbas telaşı

Filistin Yönetimi tarafından Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne şikâyet edilen katil İsrail, askerlerinin katliamlarını görüntüleyen kişilere 5 ile 10 yıl arası hapis cezası vermeye hazırlanıyor. 

İşgal ettiği topraklarda binlerce Filistinliyi acımasızca öldüren İsrail, son dönemde dünyadan gelen yoğun tepkiler üzerine katliamlarını gizlemek için harekete geçti. İsrailli vekiller, katliamlar sırasında askerlerin fotoğraf ya da görüntülerinin çekilmesini yasaklamak için yasa tasarısı hazırladı. Yisrael Beyteynu grubunun başında bulunan Robert Ilatov tarafından hazırlanan tasarı İsrail meclisine (Knesset) sunuldu. 

10 YILA KADAR HAPİS 

Tasarıya göre, Filistinlilere saldıran askerlerin videosunu, fotoğrafını çeken kişiler 5 yıl hapisle cezalandırılacak. Söz konusu çekimler “devletin güvenliğine zarar vermek” amacıyla yapılıyorsa söz konusu kişilere 10 yıl hapis cezası verilecek. Tasarı İsrail askerlerinin görüntülerini sosyal medyada paylaşmayı da yasaklıyor. Bugün mecliste görüşülecek tasarının İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman tarafından da desteklendiği belirtildi. 

ZAMANLAMA DİKKAT ÇEKİCİ 

Filistinli Gazeteciler Sendikası yasa tasarısına tepki gösterdi. Sendika Sözcüsü Ömer Nezzal, tasarının “ırkçılık” olduğunu belirterek “İsrail'in işlediği savaş suçlarının Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne taşınacağı bir zamanda böyle bir tasarının gündeme getirilmesi dikkat çekici. Tasarısıyla, işgal güçlerine daha fazla suç işleme imkânı veriliyor ve bunun aracılığıyla cezadan ve uluslararası adaletten kurtulmak isteniyor“ dedi. 

Gazze’ye topçu saldırısı: 3 şehit 

İsrail askerleri, dün Gazze Şeridi'ni bombaladı. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra yaptığı yazılı açıklamada, İsrail ordusunun top atışı sonucu Hüseyin Semir el-Ammur,  Abdulhalim Abdulkerim el-Naka ve Nesim Mervan Ammur'un kaldırıldıkları hastanede şehit olduğunu belirtti. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX