0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Haziran 2017 Çarşamba 09:14:00 - Güncelleme:28 Haziran 2017 Çarşamba 09:17:00

Katar'dan ABD'ye ziyaret: Çözüm için sunulan maddeler talep değil mesnetsiz iddialar

ABD'de bulunan Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El Sani ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson'ı ziyaret etti. El Sani, Katar'a abluka uygulayan ülkeler tarafından çözüm için sunulan maddelerin talep değil mesnetsiz iddialar olduğunu söyledi.

 

Temaslarda bulunmak üzere ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Dışişleri Bakanı El Sani, ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson ile görüşmesinin ardından Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan krize ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
 

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Bahreyn tarafından krizin sonlandırılması için sunulan talep listesiyle ilgili Al Sani, "Bunlar talep değil, ispat edilmemiş iddialardır." dedi.
 

Taleplerin makul ve uygulanabilir olması konusunda ABD ile aynı düşüncede olduklarını belirten El Sani, halihazırda 'talep sürecini' değil, abluka uygulayan ülkelerin ilişkilerini kesmesine neden olarak gösterdikleri 'iddiaların belgelendirilmesi sürecini' yaşadıklarını ifade etti.
 

Talep sürecinin, ortaya atılan iddiaların belgelendirilmesi ve doğruluğunun ortaya çıkması sonrasında da varsa hataların giderilerek ilişkilerin düzeltilmesi için gereken bir süreç olduğunu kaydeden El Sani, "Talep listesinin sunulması yerine öncelikle ilişkilerin kesilmesine gerekçe gösterilen iddiaların masaya yatırılması ve o iddiaların kaynaklarının tüm taraflarca iyice araştırılması gerekiyor. Daha sonra ise tüm tarafların katılımı ile yaşanan krizden çıkılması için ortak çözüme ulaşılacak metin üzerinde anlaşılması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.
 

Ayrıca El Sani, taleplerin makul ve uygulanabilir maddelerden oluşması gerektiğini, bunun aksi talepleri kabul etmelerinin mümkün olmadığını vurguladı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX