0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Ağustos 2019 Cuma 11:05:00 - Güncelleme:16 Ağustos 2019 Cuma 12:42:00

Katar'daki Türk üssü yakınlarına, yeni bir üs inşa edildi

Körfez ülkelerini her zaman endişelendiren Türkiye-Katar ilişkisine bir yenisi daha eklendi. Katar'daki Türk üssü yakınlarına, yeni bir üs daha inşa edildi

Körfez ülkelerini her zaman endişelendiren bu ilişki, günden günde güçleniyor.

KATAR'A İKİNCİ ASKERİ ÜS

Türkiye, Katar'daki Türk askeri üssü sayısını ikiye çıkarma kararı aldı.

İki ülke arasındaki askeri ilişkiler kapsamında 2015 yılında kurulan Tarık Bin Ziyad Kışlası'nın yakınlarına, ikinci bir askeri üs inşa edildi.

Önümüzdeki aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılması planlanan askeri üs, Suudi Arabistan medyası tarafından mercek altına alındı.

TÜRKİYE'NİN ADIMI SUUDİ MEDYASINDA

Türkiye'nin bölgedeki varlığından rahatsız olduğunu gizlemeyen Suudiler, yeni askeri üssü okuyucularına "Türkiye'nin Katar'ı gizli işgali" başlığıyla duyurdu.

Diğer Suudi gazetesi ise, "Doha, Erdoğan'ın işgaline boyun eğdi" ifadesini kullandı.

SUUDİ ARABİSTAN: TÜRK ASKERİ ÜSSÜNÜ KAPATIN

Bilindiği üzere Suudi Arabistan tarafından, Katar'a yönelik ambargo kararının kaldırılması için öne sürülen şartlardan biri de Türkiye'nin askeri üssünün kapatılmasıydı.

Katar ise bu öneriyi reddetmişti.

(Ensonhaber)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX