0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Mart 2017 Salı 10:33:00 - Güncelleme:28 Mart 2017 Salı 11:45:00

İsrail'den Türkiye için seyahat uyarısı

İsrail, Pesah (Hamursuz) bayramı öncesi Türkiye, Ürdün ve Mısır'a tatile gitmeyi düşünenleri DEAŞ ve diğer cihatçı grupların olası bir saldırı düzenleyebileceği gerekçesiyle uyardı.

İsrail Terörle Mücadele Bürosu'ndan  DEAŞ'ın kontrolündeki bölgelere komşu olan ülkeler için seyahat uyarısı yapıldı. 

 

10 Nisan'da başlayacak olan Hamursuz (Pesah) Bayramı nedeniyle Türkiye, Ürdün, Mısır ve Mısır'ın Sina Yarımadası'na tatile gitmeyi düşünen İsrail vatandaşlarının buralardan uzak durması istendi.

 

Sina Yarımadası için yapılan en yüksek seviyedeki (1.seviye) seyahat uyarısı bu bölgede 'çok yüksek somut tehdit' olduğu ve yapılacak seyahatlerin tümüyle iptal edilmesi ayrıca halihazırda bölgede bulunan İsrail vatandaşlarının bölgeyi acilen terk etmesi gerektiği anlamına geliyor.
Türkiye için yapılan seyahat uyarısı 2. seviyede yer aldı

 

Sputnik'in haberine göre; Türkiye için yapılan 2. seviyedeki seyahat uyarısı ise burada 'yüksek somut tehdit' olduğu anlamına geliyor ve yine seyahatlerin iptal edilmesi ayrıca halihazırda Türkiye'de bulunan İsrail vatandaşlarının bölgeyi acilen  terk etmesi gerektiği anlamına geliyor.
Mısır'ın diğer bölgeleri ve Ürdün için yapılan seyahat uyarısı ise 3. seviyede yer aldı. Bu, 'somut tehdit' olduğu ve İsraillilerin bu ülkeleri ziyaretten kaçınması gerektiği anlamına geliyor.
Mısır, Ürdün ve Türkiye'ye ek olarak İsrail vatnadaşlarının Fas'a yapacakları zorunlu olmayan ziyaretleri ertelemeleri ayrıca ABD, Rusya, Belçika, Fransa, Almanya ve Hindistan'a gidecek olan İsrail vatandaşlarının olası terör saldırılarına ve İsraillilere yönelik kaçırma girişimlerine karşı dikkatli olmaları istendi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX