0530 708 54 54
0530 708 54 54
31 Ağustos 2016 Çarşamba 15:53:00 - Güncelleme:31 Ağustos 2016 Çarşamba 15:56:00

'İsrail'de iç savaş çıkabilir'

İsrail'de aşırı sağcılığın tırmandığı ve ırkçılığın zirvelerde olduğu belirtiliyor. Eski Mossad şefi Tamir Pardo, İsrail'deki fanatik sağcılar ile solcular arasındaki gerilimin devam etmesi halinde ülkede bir iç savaşa neden olabileceğini söyledi.

Mossad eski başkanlarından Tamir Pardo, İsrail'deki fanatik sağcılar ile solcular arasındaki kutuplaşmanın devam etmesi halinde iç savaş çıkabileceği uyarısında bulundu.

Ortadoğu'da yaşananların içeriden gelen tehdidin hükümetlerin yıkılmasına yol açtığını gösterdiğini kaydeden Pardo, bölge ülkelerindeki silahlı grupların büyük çoğunluğunun hedefi o ülkelerin vatandaşları olduğuna dikkat çekti.

İsrail'i dışardan değil içerden yok edecekler.

Haaretz gazetesinin haberine göre, Pardo'nun söz konusu uyarıyı Daliyet El-Kermel köyünü ziyareti sırasında yaptı. İsrail'in varlığına yönelik tehdidin dışarıdan değil içeriden geldiğini söyleyen Pardo, iç tehlikeden korkmaları gerektiğini ifade etti.

Mossad eski başkanı Pardo ayrıca, İsrail hükümetinden herhangi birini suçlamaktan kaçındı. Pardo'dan önce de İsrailli yetkilileriz bazılarının faşizmin arttığına ve sol grupları tehdit ettiğine dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

Geçtiğimiz yıl Mayıs Ayında, İsrail askerlerinin Etiyopyalı başka bir İsrail askerini dövdüğü videolarının yayılmasının ardından İsrail sokaklarında gerilim yükselmişti. İsrail'de yaşayan Etiyopya Yahudileri sokağa dökülerek, İsrail'deki aşırı sağcılığı ve ırkçılığı protesto etmişti. Gösteriler uzayınca İsrailli siyasiler paniklemiş, iç savaş çıkabileceği endişelerini yansıtmışlardı.

Etiyopyalı Yahudilerin gösterilerinin devam etmesi halinde İsrail, iç savaşın eşiğine gelebilir.

İsrail'den itiraf: Hata yaptık

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, İsrail vatandaşı Etiyopyalıların gösterilerine ilişkin, "Hata yaptık. Duyarlı olmadık ve yeterince onları dinlemedik" şeklinde bir açıklama yaptı.

Meclis Başkanı: İç savaş eşiğindeyiz

İsrail Knesset Başkanı Yuli Edelstein de, ülkede tansiyonun yükselmesinin ardından Etiyopyalı Yahudilerin gösterilerinin devam etmesi halinde ülkenin iç savaşın eşiğine gelebileceğini söyledi.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX