0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Temmuz 2017 Cuma 11:34:00 - Güncelleme:21 Temmuz 2017 Cuma 11:35:00

İsrail polisi Fetih Hareketi Devrim Konseyi Üyesi ve eski bakan Abdulkadir'i gözaltına aldı

Fetih Hareketi Devrim Konseyi Üyesi ve eski bakan Abdulkadir'in de aralarında olduğu bazı Filistinliler, İsrail polisi tarafından gözaltına alındı

 

İsrail polisinin, aralarında Fetih Hareketi Devrim  Konseyi Üyesi ve eski bakan Hatem Abdulkadir'in de olduğu bazı Filistinlileri  gözaltına aldığı bildirildi. 
 

Kudüs'teki Filistin Esirler Cemiyeti Müdürü Nasır Kavs, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, İsrail polisinin Doğu Kudüs'te 10 Filistinli aktivisti  gözaltına aldığını söyledi.
 

Kavs, gözaltına alınanlar arasında Fetih Hareketi Devrim Konseyi Üyesi  Abdulkadir'in yanı sıra Fetih'in Kudüs'teki Genel Sekreteri Adnan Gays,  Kudüs'teki Esir Aileleri Komitesi Başkanı Emced Ebu Asab ve Yahudileştirme  Karşıtı Kudüs Komisyonu Başkanı Nassar el-Hedmi'nin de bulunduğunu ifade etti.
 

İsrail'in Harem-i Şerif'in kapılarına koyduğu elektronik metal arama  dedektörleri nedeniyle Kudüs'te tansiyon yüksek.
 

Filistinliler, İsrail'in Mescid-i Aksa üzerinde oluşturmak istediği  egemenlik çabalarına izin vermemek için dedektörlerden geçmeyi reddediyor ve  vakit namazlarını Mescid-i Aksa'nın kapılarında eda ediyor.
 

Cemaat zaman zaman İsrail polisinin sert müdahalesiyle karşı karşıya  kalıyor. Cuma namazı için bugün şehirdeki tüm camileri kapatarak Aksa'ya gelme  kararı alan Kudüslüler büyük bir gösteriye hazırlanıyor.
 

İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda  bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail  polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı.
 

Olayın ardından Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail güçleri,  Harem-i Şerif'in iki kapısını pazar günü açmış, ancak kapılara metal arama  dedektörleri yerleştirmişti.
 
  

AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX