0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Eylül 2018 Salı 11:54:00 - Güncelleme:11 Eylül 2018 Salı 14:22:00

İran'dan ABD'ye nükleer tehdit: ABD çekilirse kaybeden Trump olacak

İran Nükleer Başkanı: Eğer ABD nükleer anlaşmadan çekilirse, Trump kaybeden taraf olacak. Anlaşmanın sona ermesi halinde nükleer çalışmalarımızı hızlandıracağız

AP haber ajansına konuşan İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Salihi, ABD'nin çekildiği nükleer anlaşmayı kurtarmayı umduklarını ancak aksi bir durumda programın daha güçlü şekilde süreceğini açıkladı.

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, ABD'nin çekilmesinin ardından nükleer anlaşmayı diğer dünya güçleriyle kurtarmayı umduklarını ancak anlaşmanın çökmesi halinde programın daha güçlü devam edeceği yönünde uyarıda bulundu.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansına özel bir röportaj veren Salihi, ülkesinde atom araştırması yapan bilim insanlarını hedef alan yeni saldırılar olması halinde bunun acımasız sonuçlar doğuracağını söyledi. Tahran yönetimi, 2010 yılından bu yana araştırmacılara düzenlenen bombalı saldırılardan İsrail'i sorumlu tutuyor.

İranlı yetkili, anlaşmayı çöpe atan ABD Başkanı Donald Trump'ın tarihin kaybedenler tarafında olacağını savundu.

Trump, 2015 yılında P5+1 ülkeleriyle İran arasında imzalanan tarihi anlaşmadan ülkesini çekmişti.

(Milliyet)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX