0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Aralık 2019 Cuma 10:43:00 - Güncelleme:13 Aralık 2019 Cuma 11:06:00

İngiltere'de İşçi Partisi lideri Corbyn, seçimi kaybettiği için görevini bırakıyor

İngiltere'de İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn, seçim mağlubiyeti sonrası istifa edeceğini açıkladı. Corbyn istifası için belli bir tarih vermedi.

Sandık çıkış anketlerine göre partisi büyük kan kaybeden Corbyn, yaptığı açıklamada seçmenlerine ve "medyanın baskısı altında kalan" ailesi, arkadaşları ve eşine teşekkür etti.

BEKLEDİKLERİNİ ALAMADILAR

"Açıkçası parti için çok hayal kırıklığına yol açan bir gece oldu." diyen Corbyn, "Ancak şunu söylemek istiyorum, bu seçim kampanyasında bir umut bildirisi sunduk." ifadesini kullandı. 

GÖREVİNİ BIRAKACAĞINI DUYURDU

Avrupa Birliği ile devam eden Brexit sürecinin seçimlerde halkı çok fazla kutuplaştırdığını, iç politikadaki tartışmaların çoğunun önüne geçtiğini savunan Corbyn, görevi bırakacağını ve bir sonraki seçimde partisinin başında yer almayacağını duyurdu.

Ancak istifası için belli bir tarih vermeyen Corbyn'in kısa bir süre daha partiye liderlik etmesi bekleniyor.  

İŞÇİ PARTİSİ, TARİHİN KÖTÜ YENİLGİSİNİ ALDI

Sandık çıkış anketlerine göre, Başbakan Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti, 368 sandalye ile seçimi ilk sırada tamamladı. Böylece Muhafazakarlar, salt çoğunluk olan 326'yı geçerek 2 yıl aradan sonra yeniden tek başına iktidara geldi.

Johnson'ın en büyük rakibi konumundaki Jeremy Corbyn liderliğindeki İşçi Partisi ise 191 sandalye ile ikinci oldu. İşçi Partisi, 2017'de kazandığı 262 sandalyeden 71'ini kaybederek tarihinin en kötü yenilgilerinden birini aldı.

AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX