0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Nisan 2017 Perşembe 13:48:00 - Güncelleme:27 Nisan 2017 Perşembe 13:51:00

İngiltere: ABD askeri yardım isterse buna hayır dememiz çok zor

İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, ABD'nin Suriye'ye askeri harekat gerçekleştirip, kendilerinden yardım istemeleri durumunda buna hayır dememizin zor olacağını söyledi

 

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Esed'in kimyasal silah kullanımı konusunda ABD'nin harekete geçerek İngiltere'den askeri yardım istemesi halinde bunu reddetmelerinin zor olacağını söyledi.

 

BBC radyosuna konuşan Johnson, "Eğer ABD'liler Esed rejiminin girişimlerinden dolayı bir kez daha güç kullanmak zorunda kalırlarsa ... ve bizden yardım isterlerse buna hayır demek çok zor olur" dedi.

 

Johnson, bu tür bir askeri yardımın parlamentonun iznini gerektirip gerektirmeyeceğinin şu anda net olmadığını belirtti.

 

İngiltere parlamentosu 2013 yılında Suriye'de kimyasal silah kullanımını engellemek için Esed güçlerinin vurulmasına karşı çıkmıştı.

 

Nisan ayında düzenlenen saldırı Batılı güçler ve Esed'i destekleyen Rusya arasında gerilimi artırmıştı.

 

REUTERS

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX