0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Şubat 2017 Salı 12:05:00 - Güncelleme:21 Şubat 2017 Salı 12:09:00

İngilizler'in en büyük silah müşterisi Araplar oldu

Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEX'te konuşan İngiltere Savunma Bakanlığı sözcüsü Adam Thomas, İngiltere'nin geçtiğimiz yıl toplam silah satışının yüzde 60'ını körfez ülkelerine gerçekleştiğini açıkladı.

 

Abu Dabi Uluslararası Savunma Fuarı (IDEX)'te konuşan İngiltere Savunma Bakanlığı sözcüsü Adam Thomas, İngiltere'nin savunma ve güvenlik sektöründe uzmanlaşmış 80'den fazla firmasıyla IDEX'te en son savunma teknolojilerini sergilediğini belirtti.

 

Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Kuveyt ve Umman'ın üyesi olduğu Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinin İngiltere'nin en iyi müşterisi olduğunu belirten Thomas, toplam silah satışlarının yüzde 60'ını bu ülkelere gerçekleştirdiklerini açıkladı.

 

Uluslararası birçok dernek ve kuruluş, Yemen'de sivilleri öldürdüğünü iddia ettikleri Suudi Arabistan'a silah satışını durdurması için İngiltere hükümetine baskı yapıyor.

 

Baskılara rağmen İngiltere hükümeti geçen sene Typhoon jetlerini Suudi Arabistan'a sattı ve Umman, Bahreyn ve Birleşik Arap emirlikleri ile de yeni silahların satışı için anlaştı. 

 

STAR

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX