0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Eylül 2018 Pazartesi 16:25:00 - Güncelleme:24 Eylül 2018 Pazartesi 16:34:00

Hint Okyanusu ortasında mahsur kalan yaralı denizci kurtarıldı

Golden Globe yarışmasında mücadele ederken fırtına yüzünden teknesi hasar alan ve yaralanan Hint denizci Abhilash Tomy, düzenlen kurtarma operasyonu sonucu başarıyla kurtarıldığı belirtildi.

Fırtına yüzünden, 'Thuriya' isimli teknesinin ana yelken direğini kaybeden ve sırtından ciddi şekilde yaralan Abhilash Tomy, aralarında Hint Donanması'nın da olduğu çok uluslu bir kurtarma operasyonu sonucu kurtarıldı.

Hint Donanması Sözcüsü Kaptan Sharma kurtarma operasyonu sonrasında verdiği demeçte, "Tomy, sedye yardımı ile yatın dışına alınmış durumda. Güvende ve bilinci açık durumda" açıklamasında bulunmuştu.

Avustralya'nın batısından 3 bin 200 kilometre açıkta şiddetli fırtına nedeniyle teknesinde hasar oluşan ve yaralanan Tomy, Golden Globe yarışmasının yetkililerine sırtından ağır yaralandığını, hareket edemediğini ve yeme-içme eylemlerini gerçekleştiremediğini içeren bir mesaj göndermeyi başarmıştı.

YARALI DENİZCİ, FRANSIZ BİR BALIKÇI GEMİSİ TARAFINDAN KURTARILDI

Yaralı denizciden gelen mesaj sonrası başlayan kurtarma girişimleri çerçevesinde, Hint ve Avusturalya donanmalarına ait gemilerinde katıldığı büyük çaplı bir kurtarma operasyonu düzenlendi.

Operasyon bünyesindeki gemiler Tomy'ye en çabuk şekilde ulaşmak için birbirleri ile yarışırken, yarışı kazanan Fransız bir balıkçı gemisi oldu.

Açıklamalarda bulunan Kaptan Sharma, "Asıl planımız, Tomy'yi Avusturalya'nın Perth kenti limanından bölgeye doğru seyir halinde olan Avusturalya'ya ait savaş gemisine almaktı" dedi.
Golden Globe yetkililerinden gelen açıklamada, yarışmaya katılan 11 yarışmacıdan çoğunun kuzeyden giderek fırtınaya yakalanmamayı başardıklarını belirtildi.

YARIŞMAYA KATILAN TEKNELERDE, İLETİŞİM AYGITLARI HARİCİNDE MODERN TEKNOLOJİ KULLANILMASINA İZİN VERİLMİYOR

Dünya çevresinde en hızlı turu atan yarışmacının birincilik ipini göğüslediği bir yat yarışı olan Golden Globe yarışmasında, teknelerin, iletişim aygıtları hariç hiçbir modern teknolojiye sahip elektronik cihazın kullanılmasına izin verilmediği biliniyor.
Tomy'nin 'Thuriya' isimli teknesi, 1968'deki ilk Golden Globe yarışmasını kazanan Robin Knox-Johnston'un teknesi Suhaili'nin birebir kopyası.

BİR YARIŞMACININ DAHA TEKNESİNDE HASAR OLUŞTU

Yetkililer ayrıca, yarışma sırasında 70 deniz mili ve 14 metreyi bulan dalgalarla yüzünden Hollandalı yarışmacı Mark Slats'ın da teknesinde hasar oluştuğu açıklandı.

(BBC)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX