0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Nisan 2018 Perşembe 11:27:00 - Güncelleme:26 Nisan 2018 Perşembe 12:20:00

Hamaney konuştu: Dünyadaki bütün Müslümanlara çağrı yapıyoruz

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, dünyadaki bütün Müslüman uluslara ABD'ye karşı durma çağrısında bulundu. Hamaney, İran'ın ABD'nin 'sataşma girişimlerine' karşı dik duracağını ifade etti.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump'ın nükleer anlaşmayı bozma planlarına devlet televizyonundan tepki gösterdi.

Washington’a teslim olmayacaklarını söyleyen Hamaney, "İran halkı Amerika ve diğer küstah güçlerin zorbalığına başarıyla direndi ve bu direnişe devam edeceğiz. Bütün Müslüman halklar, ABD ve diğer düşmanlara karşı birlik olmalı" dedi.

Nükleer anlaşma, İran ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin beş daimi üyesi ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin ile Almanya arasında iki yıl  süren müzakerelerin ardından, 14 Temmuz 2015'te Viyana'da imzalanmıştı. İran'ın  nükleer faaliyetlerinin Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) denetimine  açılması ve karşılığında yaptırımların kaldırılmasını öngören anlaşma, 16 Ocak  2016'da yürürlüğe girmişti. ABD Başkanı Donald Trump, İran'la imzalanan nükleer anlaşmanın yeniden düzenlenmesi gerektiğini aksi takdirde ülkesinin anlaşmadan çekileceğini açıklamıştı. İran, anlaşmanın güncellenmesine karşı çıkıyor.

ABD Başkanı Donald Trump'ın daveti üzerine dün Washington'a giden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron,  ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ''İran ile yapılan nükleer anlaşmayı elimizde daha kalıcı bir  alternatif olmadığı sürece destekliyorum. Benim pozisyonum budur'' demişti.

(Milliyet)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX