0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Kasım 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:13 Kasım 2019 Çarşamba 08:00:00

Omuz omuza fotoğraf

Zengin petrol yataklarının bulunduğu Suriye’nin Haseke bölgesinde, ABD’nin teröristlerle ortak devriye atmasının ardından bir skandal daha patlak verdi. PKK/YPG’li teröristle kameralar karşısına geçen ABD’li komutan, basın toplantısı düzenledi.   

ABD'nin Suriye'de yürüttüğü ikili politika devam ediyor. Bir yandan Türkiye'ye destek açıklamaları yapılırken; diğer yandan da PKK/YPG'li teröristlerle birlikte çalışmaya devam ediyorlar. Başkan Erdoğan'ın bugün ABD Başkanı Donald Trump'la Beyaz Saray’da yapacağı görüşme öncesinde, Suriye'de bulunan ABD askerleri, yine PKK/YPG'li teröristlerle yan yana poz verdi. Terör örgütü DEAŞ’la Uluslararası Koalisyon Güçleri sözcülerinden ABD’li Albay Myles B. Caggins, PKK/YPG'li terörist Mustafa Bali'yle ortak basın açıklaması yaptı. PKK/YPG adına açıklamalar yapan terörist Bali, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, Albay Caggins’le ülkenin kuzeyindeki Haseke'de buluştuğunu ifade etti. 

BİR DE KÜRTÇE TWEET ATTI 

Sözcü Caggins de YPG/PKK’nın sözde yetkilileriyle bir araya gelerek, DEAŞ'e karşı mücadelede işbirliğinin artırılması konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti. ABD adına değerlendirmelerde bulunan Caggins, DEAŞ'ın ekonomik anlamda bitirilmesi için YPG'yle petrol konusunda ortak çalışacaklarını belirtti. ABD liderliğindeki koalisyonun ana görevinin DEAŞ’ı yenilgiye uğratmak olduğunu söyleyen Caggins, operasyonların Türkiye’nin Barış Pınarı Harekâtı’nın ardından sınır bölgelerinden Haseke ve Deyrizor’a çekildiğini söyledi. Caggins, görüşmelerin ardından sosyal medya hesabı Twitter'da Kürtçe paylaşımda bulundu. ABD’li sözcü, “DEAŞ’ın uyuyan hücrelerini ortadan kaldırmaya yönelik attığımız ortak adımları Mustafa Bali ve DSG sözcüsüyle konuşmak gurur vericiydi” ifadelerini kullandı. 

GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ 

Ankara’yla Washington, PKK/YPG’li teröristlerin sınırdan 30 kilometre güneye çekilmesi konusunda mutabakata varmıştı. Ancak mutabakata rağmen teröristlerin çekilmediği her geçen gün gözler önüne seriliyor. Zengin petrol yataklarının bulunduğu Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke’de, ABD askerleri ve YPG/PKK’lılar önceki gün ortak devriye gerçekleştirdi. ABD askerlerinin korumalığını da teröristler yaptı. ABD ordusu, Barış Pınarı Harekâtı sırasında Suriye'deki 16 üs ve askeri noktasından çekilmişti. Harekât sonrasında ABD askerleri Haseke, Rakka, Ayn el Arab'daki toplam 6 üs ve askeri noktaya geri dönmüştü. Suriye'deki varlığını petrol sahalarına odaklayan ABD, Deyrizor'da iki üs daha inşa ediyor. 

DİKKAT ÇEKEN ZAMANLAMA

ABD'li subayın PKK/YPG’li bir teröristle teması, kritik bir tarihe denk geldi. Başkan Erdoğan’la ABD Başkanı Trump, bugün Washington'da bir araya gelecek.

Koalisyon güçlerinin sözcülerinden ABD’li Albay Myles B. Caggins, teröristlerle açıklama yapmanın gurur verici olduğunu söyledi.

PKK/YPG'li terörist Mustafa Bali, ABD’yle petrol işbirliklerinin süreceği mesajını verdi. 

ABD DEVLET KURACAK

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Paris Barış Forumu'nda kritik bir açıklama yaptı. ABD’nin petrol sahalarını kontrol altına almak için Suriye'yi bölmeye çalıştığını belirten Bakan Lavrov,  “ABD, Fırat'ın doğu kıyısında bir sözde devlet kurmak için her şeyi yapıyor” ifadelerini kullandı. Washington yönetiminin bölgeye yatırım çalışmaları için girişimlere başladığına dikkat çeken Lavrov, “Suriye'nin bu bölümünü koparma ve oradaki petrol yataklarını kontrol altına alma amacıyla orada Demokratik Suriye Güçleri (DSG), YPG ve diğer Kürt güçler eliyle bir yerel yönetim kurulması için Körfez ülkelerinden büyük yatırımlar yapmalarını talep ediyor” dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX