0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Aralık 2018 Pazar 12:59:00 - Güncelleme:09 Aralık 2018 Pazar 13:21:00

Fransa'daki gösterilerde 17'si polis 118 kişi yaralandı

Fransa'nın başkenti Paris'teki Champs- Elysees Caddesi'nde polis "sarı yeleklilere" biber gazıyla müdahale etti, 974 kişi gözaltına alındı, 17'si polis 118 kişi yaralandı. Ülke çapında 89 bin polis görev yaptı.

Fransa'da akaryakıt zamlarına tepkiyle başlayan ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve yönetimine karşı öfkeye dönüşen "Sarı yelekliler"in protestoları, başkent Paris sokaklarını karıştırdı.

Fransa'daki gösterilerde 17'si polis 118 kişi yaralandı

Fransız polisi, Champs-Elysees Caddesi'nde dün düzenlenen gösterilere biber gazıyla müdahale etti.

Ülkedeki gösteriler sırasında çıkan olaylarda 974 kişi gözaltına alındı, 17'si polis 118 kişi yaralandı. Protestolar nedeniyle Champs-Elysees'deki mağaza ve restoranlar kepenk indirdi. Ülke çapında 89 bin polis görev yaptı.

İçişleri Bakanı Christophe Castaner daha önce düzenlediği basın toplantısında da, ülke çapında 125 bin kişinin katıldığı gösterilerde çıkan olaylarda 17'si polis 118 kişinin yaralandığını aktarmıştı.

Fransa'daki gösterilerde 17'si polis 118 kişi yaralandı

Fransa'daki protestolar

Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım'da başlayan eylemler, ülkede son yılların en şiddetli protestosuna dönüştü.

Genellikle şehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleşenlerden oluşan göstericiler, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan akaryakıt vergilerini düşürmesini ve ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.

Başkent Paris'in Champ-Elysees Caddesi çevresinde 1 Aralık'ta düzenlenen ve binlerce kişinin katıldığı gösteride polisin eylemcilere sert müdahalesi, sokaklarda araçlar ve çöp bidonlarının yakılması, iş yerlerinin yağmalanması, sık aralıklarla ses bombalarının patlatılması ve alevlerin yükselmesi, kenti "kaosa" sürüklemişti.

Champ-Elysees Caddesi çevresindeki birçok restoran, kafe ve mağaza, protestolar nedeniyle kepenk indirmiş ve çevrede 3 ila 4 milyon euro'luk hasar oluşmuştu. Ülkenin birçok kentindeki gösterilerde de caddeler ve yollar kapatılmıştı.

Fransa'daki gösterilerde 17'si polis 118 kişi yaralandı

Akaryakıt zamlarının 2019 yılı için iptal edildiği açıklanmış ancak eylemciler bunun yeterli olmadığını savunarak gösterilere devam edeceğini duyurmuştu.

AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX