0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Nisan 2019 Pazar 09:18:00 - Güncelleme:21 Nisan 2019 Pazar 09:23:00

Fransa'da çok sayıda gazeteci gözaltına alındı!

Fransa'da 17 Kasım'da akaryakıt zamları ve ekonomik koşulları protesto amacı ile başlayan "Sarı Yelekliler" eylemleri 23'üncü haftada da devam etti. Eylemler sırasında şiddet artarak devam ederken, çok sayıda gazeteci de gözaltına alındı.

Fransa'da 17 Kasım'da akaryakıt zamları ve ekonomik koşulları protesto amacı ile başlayan "Sarı Yelekliler" eylemleri 23'üncü haftada da sürüyor. Eylemler sırasında şiddet artarak devam ederken, çok sayıda gazeteci de kelepçelenerek gözaltına alındı.

Fransa'da devam eden Sarı Yelekliler eylemlerinde çok sayıda gazeteci Fransız polisi tarafından yaka paça gözaltına alındı. Gözaltı işlemleri sırasında kelepçelenen gazetecilerin, plastik mermi ile yaralandığı da belirtildi.

DÜNYA SESSİZ

Türkiye'de gazeteci görünümündeki teröristlerin gözaltına alınması sonrası "basın özgürlüğü" yalanı ile ayağa kalkan Batı medyası, Fransa'da yaşanan bu olaylara sessiz kaldı.

Sarı Yelekliler eylemleri sırasında çok sayıda gazeteciyi plastik mermiyle yaralayan ve kelepçeleyerek yaka paça gözaltına alan Fransız polisi, olayla ilgili görüntü alınmasını engellemek için de ilginç bir yönteme başvurdu. Fransız polisi görüntü almaya çalışan kameralara ışıldak tutarak olaylarla ilgili görüntü alınmasını engelledi.

2 BİNE YAKIN KİŞİ HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI


Fransız yetkililer, geçen haftalarda da Sarı Yelekliler'in, Champs-Elysee Caddesi ve çevresinde gösteri düzenlemesine izin vermemişti. Akaryakıt zamlarına ve kötü ekonomik koşullara tepki olarak başlayan ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetimine karşı gösterilere dönüşen Sarı Yelekliler'in eylemleri, 5'inci ayını doldurdu.

Hükümetin paylaştığı son rakamlara göre, gösterilerde 11 kişi hayatını kaybetti, 2 binden fazla kişi yaralandı, 8 bin 400'den fazla kişi gözaltına alındı ve 2 bine yakın kişi hapis cezasına çarptırıldı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX