0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Ocak 2017 Salı 10:00:00 - Güncelleme:17 Ocak 2017 Salı 10:02:00

Ifo Başkanı'ndan Trump çağrısı

Alman düşünce ve ekonomi kuruluşu Ekonomi Araştırma Enstitüsü'nün (Ifo) Başkanı Clemens Fuest, Almanya ve Avrupa'yı, ABD'nin yeni başkanı Donald Trump ile diyalog kurmaya çağırdı.

 

Ifo, Fuest'in Donald Trump'a ilişkin Münih'te yaptığı konuşmayı yayımladı. Fuest, Trump'ın ekonomik planlarını olumlu bir şekilde etkilemek için Avrupa ve Almanya'nın, Trump ile bir diyalog araması gerektiğini belirtti.

 

Trump'ın net hedefleri bulunduğunu ifade eden Fuest, "Trump'ın ABD'de daha fazla imalat işi oluşturmak, ithalatı düşürmek ve Avrupa'nın NATO'ya katkılarını artırmak gibi net hedefleri var. Ancak bu hedefleri başarıyla yerine getirmek için ikna edici bir konsepte sahip değil." ifadelerini kullandı.

 

"GÜNAH KEÇİSİ ARANABİLİR"

 

Clemens Fuest, yeni ABD başkanının politikalarının başarısızlıkla sonuçlanabileceğine ve buna bir "günah keçisi" aranabileceğine dikkati çekerek, Trump'ın politikasının başarısız olması ve daha sonra günah keçisi aramaya başlaması tehlikesi bulunduğunu, böyle bir günah keçisinin, yüksek ihracat fazlasıyla Alman ekonomisi olabileceğini kaydetti.

 

Öte yandan Clemens Fuest, konuya ilişkin daha önceki açıklamasında, Trump'ın seçimzaferinin ekonomik kalkınmada bir darbe oluşturabileceğini savunarak, "Eğer Trump ticaret bariyerlerini planladığı gibi inşa ederse zarar büyük olacak. Almanya'da 1,5 milyon istihdam, ABD iş dünyasına bağımlı ve ABD Almanya'nın en önemli ticaret ortağı." ifadelerini kullanmıştı.(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX