0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Ocak 2018 Cuma 15:38:00 - Güncelleme:19 Ocak 2018 Cuma 15:43:00

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, uluslararası topluma İsrail'e baskı çağrısı yaptı

Filistin Başbakanı Hamdallah, uluslararası toplumdan, Filistinlilere karşı uygulamalarına ve yerleşim siyasetine son vermesi için İsrail'i zorlamasını istedi.

İsrail Filistinle olan sınır ihlallerini, ABD'nin Kudüs kararı sonrası artırdı.

Beytüllahim'deki El-Mehd kilisesindeki Ermeni takvimine göre noel kutlamasında konuşan Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah bu kararla, 1967 sınırlarına göre iki devletli çözümün tehlikeye girdiğini söyledi.

Hamdallah, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'nun (UNRWA) ABD'nin tehditlerine boyun eğmemesi ve Filistinlilere hizmet verme yönündeki duruşundan duyduğu memnuniyeti aktardı.

Mülteci kamplarındaki duruma değinen Hamdallah, "Kamplardaki durum, UNRWA'ya destek verme konusundaki sorumluluklarını üstlenmesi için insanların vicdanına dokunacaktır." dedi.

Hamdallah ayrıca, uluslararası toplumdan, Filistinlilere karşı uygulamalarını ve yerleşim siyasetini sona erdirmesi için İsrail'e baskı yapmasını istedi.

ABD, yardımları askıya aldı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, salı günü yaptığı açıklamada, Filistin'e verilecek 125 milyon dolarlık yardımın 65 milyon dolarlık bölümünün, "tekrar gözden geçirmek üzere" askıya alındığını ifade etmişti.

UNRWA, ABD'nin yapacağı yardımda kısıtlamaya gitmesi kararı nedeniyle hizmetlerinden faydalanan milyonlarca Filistinlinin büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalacağını duyurmuştu. UNRWA Komiseri Pierre Krahenbühl, yaptığı yazılı açıklamada, "ABD’nin yardımlarını kesmesi, Gazze, Batı Şeria, Suriye, Lübnan ve Ürdün'deki acil gıda ve diğer yardımlara ihtiyacı olan milyonlarca Filistinli mültecinin güven ve onurunu tehlikeye atıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Filistin İstatistik Merkezi verilerine göre, UNRWA'da kayıtlı 5,9 milyon Filistinli mülteciden 2,1 milyonu Ürdün'de, 1 milyon 445 bini Gazze'de yaşıyor. Bunu sırasıyla işgal altındaki Batı Şeria ile Suriye ve Lübnan takip ediyor. AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX