0530 708 54 54
0530 708 54 54
31 Mayıs 2020 Pazar 12:58:00 - Güncelleme:31 Mayıs 2020 Pazar 12:58:00

Fanatik Yahudilerden Mescid-i Aksa'ya baskın

75 fanatik Yahudi Kovid-19 nedeniyle 2 ayı aşkın süredir kapalı olan ve bu sabah ibadete açılan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlerken 4 Filistinli İsrail polisince gözaltına alındı.

Fanatik Yahudiler, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 2 ayı aşkın sürenin ardından bu sabah yeniden ibadete açılan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail polisinin eşlik ettiği 75 fanatik Yahudi Mescid-i Aksa'nın güneybatısında bulunan El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'in avlusuna girdi.

Mescid-i Aksa'da bulunan Filistinliler tekbir getirerek baskınlara tepki gösterirken, İsrail polisi 4 Filistinliyi gözaltına aldı.

Bu arada Kovid-19 nedeniyle 22 Mart'tan bu yana kapalı olan Mescid-i Aksa bu sabah ibadete açılmıştı.

Aşırı sağcı Yahudi gruplar, dün sosyal medya üzerinden Mescid-i Aksa'ya baskın çağrıları yapmıştı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, sözde "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu" iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Mescid-i Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.

Etiketler : filistin kudüs mescidi aksa yahudiler fanatik yahudiler saldırı kıble mescidi yahudi israil israil polisi Harem-i Şerif mescid Kubbetu's Sahra cami
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX