0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Ağustos 2017 Perşembe 19:42:00 - Güncelleme:17 Ağustos 2017 Perşembe 19:46:00

Esed rejimi, ABD'yi Birleşmiş Milletler'e şikayet etti

Esed rejimi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne "ABD'nin öncülük ettiği koalisyonun Suriye vatandaşlarına karşı işlediği suçları durdurma" çağrısı yaptı.

 

Esed rejimi Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Suriye, BM Güvenlik Konseyi'ni barış ve güvenlik adına görevlerini yerine getirmeye; ABD öncülüğündeki koalisyonun Suriye vatandaşlarına karşı işlediği suçları durdurmaya çağırıyor," denildi.

 

ABD'Yİ BEYAZ FOSFOR KULLANMAKLA SUÇLADI

Esed rejimi Dışişleri Bakanlığı'nın yayınladığı açıklamada, Şam yönetimi bir kez daha koalisyon güçlerini beyaz fosfor kullanmakla suçladı. Uluslararası anlaşmalarla yasaklanmış olan bu kimyasalın, altyapıyı yok etmek ve sivilleri öldürmek için kullanıldığı savunuldu.

 

Bakanlık ayrıca, "Bu eylemler sistematik hale geldi. Koalisyon, en temel uluslararası kanunları ve insan haklarını ihlal ediyor," ifadelerinde bulunuldu.

 

"ABD BOMBARDIMANINDA 17 SİVİL ÖLDÜ" İDDİASI

Şam yönetimi, ABD'nin kendilerinden izin almadan topraklarında hava operasyonu gerçekleştirmesine de tepki göstererek, bu tutumun sivil ölümlerine neden olduğunu belirtiyor.

 

Suriye rjimi resmi haber ajansı SANA, koalisyonun Rakka'da dün gerçekleştirdiği hava saldırıları sırasında 17 sivilin öldüğünü, onlarca sivil vatandaşın da yaralandığını iddia etti. DHA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX