0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Şubat 2017 Cuma 01:00:00 - Güncelleme:24 Şubat 2017 Cuma 01:00:00

El-Bab’da kontrol sağlandı 

TSK Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, girdiği El-Bab’da kontrolü sağladı. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, kent merkezine girildiğini duyurdu. Terör örgütü DEAŞ’ın kaçmaya başladığı kentte temizlik sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) destekli Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) El Bab ilçe merkezini de geçirdi. Bab merkezden gelen bilgilere göre, ilçe merkezinin tamamını terör örgütü DEAŞ'tan kurtaran TSK destekli ÖSO, hali hazırda DEAŞ'ın döşediği mayın ve diğer bomba düzeneklerini temizliyor. Bab'daki harekatta yer alan ÖSO'nun saha komutanlarından Ahmed el-Şahabi, “Bab kent merkezinin kontrolü şimdi muhaliflerde. Mayın ve patlayıcılardan dolayı kontrolü bir şekilde ilerliyoruz. Ama kent merkezi artık muhaliflerde” diye konuştu. 

 

Bakan Fikri Işık’tan Rakka uyarısı 

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “El Bab'a girile çok oldu biliyorsunuz ama bugün şunu söyleyebiliriz; El Bab'ın tamamına yakını artık kontrol altına alındı, ilçe merkezine de girildi. Şu anda büyük oranda arama tarama faaliyetleri yürütülüyor” dedi. Işık, olası Rakka operasyonuyla ilgili de konuştu,  “İstediğimiz, Rakka Operasyonu'nun PYD/YPG terör unsurlarıyla değil Özgür Suriye Ordusu ve Rakka'nın kendi meskun insanlarından oluşan güçle yapılması” ifadelerini kullandı. 

 

Harekatın 184’üncü gününde 

TSK ve ÖSO, 24 Ağustos'ta başlayan Fırat Kalkanı Harekatında Azez-Cerablus arasını terör örgütlerinden temizledikten sonra, geçen aralık ayı başında Bab'a yönelmişti. Fırat Kalkanı unsurları, ilçe merkezine hızla girmek yerine, teröristlerin direnişini kırmak için Bab'ın çevresini kuşatarak merkeze ilerleme seçmişti. Böylelikle sivil kayıpların önüne geçilmesi amaçlanmıştı. Fırat Kalkanı Harekatı'nın 184. gününde şimdiye kadar bin 900 kilometrekareden fazla alan terör örgütlerinden arındırıldı. Harekatın derinliği Türkiye sınırından Suriye içlerine 35 kilometreye ulaştı. 

 

Sırada Münbiç var 

El-Bab’Daki temizliğin bitmesinin ardından, TSK ve ÖSO birliklerinin Münbiç’e yönelmesi bekleniyor. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan da, “El-Bab temizlendikten sonra hedef Münbiç’tir. Başta Suudi Arabistan olmak üzere Körfez ülkelerinin de ciddi desteğine ihtiyacımız var” diye konuşmuştu. Savunma Bakanı Fikri Işık da, “Münbiç'teki PKK-PYD varlığının kesinlikle sonlandırılmalı” demişti. 

 

 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX