0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Mayıs 2019 Cuma 09:55:00 - Güncelleme:24 Mayıs 2019 Cuma 09:55:00

LGS sınav giriş belgesi nereden alınır? LGS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı

LGS sınav giriş belgesi nasıl alınır? LGS sınav giriş belgeleri nereden sorgulanır? sorularının yanıtları tüm öğrenciler tarafından merak ediliyor.Bu yıl 139 bin 120 öğrenci LGS sonucuna göre yerleştirilecek. Türkiye genelinde bin 531 liseye merkezi sınav ile öğrenci yerleştirilmesi gerçekleştirilecek. LGS'de başarılı olan öğrenciler adresine bakılmaksınızın istediklerini okullarda okuyabilecekler. 2019 LGS için geri sayımın başladığı şu günlerde tüm adaylar için heyecan dorukta. MEB tarafından gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sınavı başvuruları 14 Nisan 2019 tarihinde sona erdi. Adayların dört gözle beklediği sınav giriş belgeleri dün yayınlandı. Dün akşam saatlerinde Milli Eğitim Bakanlığı sosyal medya hesaplarından LGS giriş belgelerinin yayımlandığını ifade etti. Liseye Geçiş Sınavı hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

Ortaöğretim eğitimini tamamlayıp lise öğrenimini devam ettirmek isteyen milyonlarca öğrenci LGS için heyecanlı bekleyiş içerisinde Bu yıl 139 bin 120 öğrenci LGS sonucuna göre liselere yerleşme imkanı bulacaklar. Türkiye genelinde bin 531 liseye merkezi sınav ile öğrenci yerleştirilmesi yapılacak. LGS'de başarılı olan öğrenciler adreslerine bakılmadan istediklerini okulda okuyabilecekler. LGS heyecanının yaşandığı şu günlerde öğrencilerin gözü heyecanla sınav giriş belgelerindeydi. MEB tarafından yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı başvuruları 14 Nisan 2019 tarihinde sona erdi. Dün akşam saatlerinde Milli Eğitim Bakanlığı sosyal medya hesaplarından LGS giriş belgelerinin yayımlandığını duyurdu. Liseye Geçiş Sınavı hakkında tüm merak edilenlere haberimizin detaylarından ulaşbilirsiniz. İşte tüm merak edilenler...

LGS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR? 

E-OKUL GİRİŞ EKRANI 

LGS  NE ZAMAN?
2019 LGS 1 Hazira'da gerçekleştirilecek. Sınavda başarılı olan öğrenciler puanlamalara göre istediği okulu tercih edebilecek ve ardından yerleştirme süreci başlayacak.

LGS'DE KAÇ SORU OLACAK?
Sınavda Türkçe, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil, Matematik ve Fen Bilimleri alanlarından çoktan seçmeli 90 soru sorulacak. Her alan için 8'inci sınıf öğretim programlarında belirlenen kazanımlar esas alınarak öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç ve benzeri becerilerini ölçecek nitelikte sorular yer alacak. 

Sayısal alan sınav oturumunda 60 dakika olan süre geçen yıla göre 20 dakika uzatıldı. Buna göre, sınavın birinci bölümünde 50 soruluk sözel alan için 75 dakika süre verilecek. İkinci bölümdeki 40 soruluk sayısal alan testleri için ise 80 dakika süre tanınacak.

SINAV İTİRAZLARI NASIL YAPILIR?
a. Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının ve sonuçların www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 iş günü içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecek.
b. Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” veya T.C. Ziraat Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Tür kiye Halk Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı Türkiye Vakıflar Bankası için; bankamatik, internet bankacılığı ya da şube den, a yrıca; https://odeme.meb.gov.tr adresinden tüm bankaların kredi kartları aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.


c. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http ://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.
ç. 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul Sistemi veya http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 gün lük dava açma süresini durdurmamaktadır.
d. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM fişi eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.
e. Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Liseye Geçiş Sınavı sonuçları, 24 Haziran 2019 tarihinde açıklanacak.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX