0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Mart 2019 Cuma 15:12:00 - Güncelleme:22 Mart 2019 Cuma 16:00:00

Düşen 2 Boeing'teki korkunç gerçek ortaya çıktı! 300 kişiyi kar hırsı öldürdü...

Etiyopya ve Endonezya'da düşen ve 300 kişinin ölümüne sebep olan Boeing 737 MAX'ların uçuşu birçok ülke tarafından yasaklanmıştı. Düşen iki uçakla ilgili korkunç bir gerçek ortaya çıktı. Her iki hava yolu şirketinin kar marjını artırmak amacıyla opsiyonel olarak satılan iki güvenlik paketini almadığı iddia edildi.

Etiyopya ve Endonezya beş ay arayla düşen ve yüzlerce insanın olümüne neden olan uçak kazalarıyla ilgili yeni raporlar çıkmaya devam ediyor. The New York Times'ın haberine göre, düşen ve kimsenin kurtulamadığı bu iki Boeing 737 MAX tipi yolcu uçağında, ekstra olarak satılan iki güvenlik önlemi yoktu.

KÂR MARJINI YÜKSELTMEK İÇİN GÜVENLİK PAKETİ ALMADILAR
Donanımhaber'in haberine göre her iki kaza için resmi soruşturma raporu yayınlanmamış olsa da, genel teori uçakların MCAS yazılımı (Maneuvering Characteristics Augmentation System) yüzünden düştüğü yönünde. MCAS sistemini Boeing uçaklar için geliştirilen ve burnu otomatik olarak aşağı iterek durmayı engelleyen yeni bir güvenlik sistemi olarak açıklayabiliriz. Her ne kadar dikkatler bu özelliğe çekilmiş olsa da kazaların farklı nedenleri olabilir.

(SuperHaber)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX