0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Kasım 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:13 Kasım 2019 Çarşamba 08:00:00

Filistin yine kan gölü

İç siyasette iyice köşeye sıkışan ve koltuğunu kurtarmaya çalışan Netanyahu, Filistin’i yine kan gölüne çevirdi. İslami Cihad'ın önde gelen isimlerine suikastlar düzenlenirken, Gazze’ye bomba yağdırdı. 

İsrail ordusu, Gazze'de İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin komutanlarından Beha Ebu'l Ata'nın hedef alındığını duyurdu. Kudüs Seriyyeleri, Ebu'l Ata ve eşinin evine düzenlenen hava saldırısı sonucu öldüğünü doğruladı. 

DEPREM ETKİSİ YARATACAK 

İsrail'in, İslami Cihad Hareketi Siyasi Büro üyesi Ekrem el-Accuri'nin Suriye'nin başkenti Şam'daki evine sabah saatlerinde düzenlediği operasyonda ise Accuri'nin oğlu ve bir Filistinli hayatını kaybetti. Suikastlara cevaben Sderot, Aşdod, Kudüs ve El-Hadira kentlerine roket saldırısı düzenlendiğini açıklayan Kudüs Seriyyeleri, İsrail'e deprem etkisi yaratacak bir karşılık verileceğini vurguladı. Roketler nedeniyle İsrail'in başta başkent Tel Aviv olmak üzere birçok bölgesinde okullar ve iş yerleri tatil edildi, tren seferlerine ara verildi. İsrail milletvekili Ofer Kassif, Netanyahu'nun kendisini kurtarmak için suikast emirlerini verdiğini belirtti.

TEK BİLDİĞİ ÖLDÜRMEK 

Kasif, “Netanyahu kendisini kurtarmak için yapabileceği tek şey olan: öldür, yok et ve savaşı kışkırt yöntemine başvuruyor” ifadelerini kullandı. Suikastlarla yetinmeyen terör devletinin savaş uçakları, Gazze'ye bomba yağdırarak 5 Filistinli'yi daha katletti. İsrail'in öldürdüğü Ebu'l Ata'nın cenazesi toprağa verildi. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde İsrail aleyhine sloganlar atıldı, direniş gruplarından saldırıya karşılık verilmesi istendi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX