0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Aralık 2018 Cuma 11:55:00 - Güncelleme:07 Aralık 2018 Cuma 12:36:00

Danimarka'da İslam düşmanı ırkçı parti video yayınladı: Müslümanları karantina adasında toplayacağız

Danimarka'da mülteci ve göçmenleri karantina adasında toplama fikrinin sahibi aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi, Sosyal medyada Müslüman göçmenleri hedef alan bir video yayınladı.

Danimarka hükümeti, suça karışan ve ülkelerine geri gönderilmeyi bekleyen göçmenlerin, daha önce karantina için kullanılan ıssız bir adada toplanacağını açıkladı.

Karar, Danimarka'nın muhafazakâr koalisyon hükümeti ve onun göçmen karşıtı müttefiki Danimarka Halk Partisi arasındaki anlaşmanın bir parçası olarak alındı.

Göçmenleri ıssız adaya sürme kararını sosyal medyada yayınladığı bir video ile kutlayan aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi, videoda, "Yabancı suçluların Danimarka'da olmak için hiçbir nedeni yok. Onlardan kurtulana kadar, geceyi techir merkezinde geçirecekleri Lindholm'e göndereceğiz. Etrafta polisler olacak. Bu iyi haberi paylaş." ifadelerini kullandı.

Danimarka göçmenleri ıssız adada toplayacak

Maliye Bakanı Kristian Jensen de 125 kişi için tasarlanan ve 2021’de hizmete girmesi planlanan, 7 hektarlık alana sahip Lindholm Geri Gönderme Merkezi’ne ulaşımın vapurla sağlanacağını açıklamıştı. Adaya sefer düzenleyecek vapurlar akşam belirli bir saatten sabaha kadar hizmet vermeyecek.

Oluşabilecek tepkiler nedeniyle hükümet ve Danimarka Halk Partisi arasındaki görüşmelerin gizlice yapıldığı belirtilirken, olayı medyadan öğrenen ve kısa süreli bir "şok" yaşadığı belirtilen Vordingborg Belediye Başkanı Mikael Smed yaptığı açıklamada, Lindholm Adası'na kurulacak geri gönderme merkezinin "iyi bir fikir" olmadığını söyledi.

AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX