0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Eylül 2018 Cumartesi 19:20:00 - Güncelleme:29 Eylül 2018 Cumartesi 20:48:00

Başkan Erdoğan'dan Almanya'ya Mesut Özil sitemi: İsim vermeden geçemeyeceğim

Almanya'da resmi temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'daki Köln Merkez Camii'nin açılış törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan cami açılışında önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Almanya'nın Köln şehrinde cami açılışında konuştu. Erdoğan terör örgütleri arasında ayrım yapılmaksızın önlem alınması gerektiğini belirterek, " İslam, barış dinidir. DEAŞ falan filan bunun İslam ile alakası yoktur. 15 Temmuz şehitlerimizi nasıl görüyorsak, dünyanın her yerinde terör mağdurlarını aynı görüyoruz" dedi. Erdoğan, ırkçılıkla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi, Mesut Özil ile fotoğraf çektirmesi sonucunda yaşananlara değindi, "Artık isim vermeden geçemeyeceğim, bana darılır. Mesut Özil'imiz, İlkay Gündoğan'ımız bir fotoğraf çekindik diye dışlandı. Ben bunu Cumhurbaşkanı olarak hazmedemedim. İsterdik ki ırkçılık savrulmasına düşenlere karşı ortak bir tavır alınsın" diye konuştu.

"İSLAMİ TERÖR KAVRAMI YANLIŞTIR, BUNU ÜRETENLER İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"

"Adı, iddiasıi ideolojisi ne olursa olsun teröre karışan, hiç kimsenin İslam ile alakası yoktur. İslami terör kavramı yanlış ve hatalıdır. Bu kavramı piyasaya sürenler kesinlikle iyi değildir. Terör örgütleri arasında asla ayrım yapmadık. 15 Temmuz şehitlerimizi nasıl görüyorsak, dünyanın her yerinde terör mağdurlarını aynı görüyoruz. FETÖ'nün okullarında şöyle kişiler yetişiyor. O pilotlar da çok iyiydi. Omuzları falan da epeyce doluydu. 15 Temmuz'da gelip benim vatandaşlarımı şehit ettiler, gazi ettiler. f-16'larla bombalar yağdırdılar."

"HALA NEYİN KANITINI İSTİYORSUN?"

"Hala stratejik ortaklarımız delil diyor, Ya ne delili! Türk mahkemeleri bunlarla ilgili kararı verdi.Sizin yargılarınızın verdiği kararlar geçerli, bizim ülkemizdekiler geçersiz. Hangi kanıtı istiyorsun daha!"

"MESUT'A YAPILANLARI HAZMEDEMEDİM"

"Artık isim vermeden geçemeyeceğim, bana darılır. Mesut Özil'imiz, İlkay Gündoğan'ımız bir fotoğraf çekindik diye dışlandı. Ben bunu Cumhurbaşkanı olarak hazmedemedim. Bir keresinde Şansölye ile maç izliyoruz. Mesut, Türkiye'ye gol attı, birlikte alkışladık. Benim takımıma attı, ben alkışladım. Sporun güzelliği burada. Mesut Özil napıyorsun, kendi takımına gol attın demedik. İsterdik ki ırkçılık savrulmasına düşenlere karşı ortak bir tavır alınsın"

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX