0530 708 54 54
0530 708 54 54
01 Aralık 2018 Cumartesi 23:34:00 - Güncelleme:02 Aralık 2018 Pazar 00:12:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fırat'ın doğusunu yakın zamanda kurtaracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Fırat'ın batısını olduğu gibi doğusunu da bölücü terör örgütünün zulmünden ve işgalinden çok yakın bir zamanda kurtaracağız' dedi.

G-20 Zirvesi kapsamında Arjantin'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın toplantısı düzenledi.

Arjantin'de G-20 Liderler Zirvesi'nin yapıldığı Costa Salguero Fuar Alanı'nda basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin, Fırat'ın batısı gibi doğusunu da terörden kurtaracağını söyledi.

FIRAT'IN DOĞUSUNU DA TERÖRİSTLERİN ELİNDEN ÇOK YAKINDA KURTARACAĞIZ

Suriye'nin kuzeyinde ülkemizin ve bölgemizin güvenliğine tehdit oluşturan hiçbir yapıya izin vermeyeceğiz.

Fırat'ın batısını olduğu gibi doğusunu da bölücü terör örgütünün zulmünden ve işgalinden çok yakın bir zamanda kurtaracağız.

ERDOĞAN'DAN TRUMP GÖRÜŞMESİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trump ile görüşmesine ilişkin, "Amerika ile Türkiye ilişkileri bir stratejik ortaklığa dayalı. İki stratejik ortak olarak şu anda Kuzey Suriye'de Fırat'ın doğusu, Münbiç ve İdlib'i ve bütün bunlarla devam eden süreci değerlendirme fırsatı bulduk. Masada asıl olarak Münbiç konusunu ele aldık. Özellikle de PYD ve YPG'ye yönelik yaklaşımımızı kendileriyle paylaştık. Münbiç'i terör örgütlerinden nasıl temizleriz bunu konuştuk. Yol haritası için mutabakat şu anda canlılığını koruyor.

Halkbank konusunu da müzakere ettik. Elimizdeki bilgileri, belgeleri tekrar kendilerine verdik. Bankamızın yetkilileri de şu anda ABD'de süreci takip ediyor.

FETÖ ele başını da görüştük. Ben umudumu yitirmek istemiyorum. Ümit ediyorum bu konuda olumlu adımları atarız." dedi.

Erdoğan Putin ile görüşmesinde Rusya ile vizelerin kaldırılması konusunda ise, "Vizelerin kısmi olarak kaldırılması kararını Putin verdi. Tamamının kaldırılmasını talep ettik. Umarım kaldırılır" diye konuştu.

(RUSYA - UKRAYNA GERİLİMİ) Rusya- Ukrayna- Fransa ve Almanya 4'lü olarak bir zirve yapacaklar. Ve temenni ederim ki bu zirveyle birlikte yeni bir süreç başlamış olur.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX