0530 708 54 54
0530 708 54 54
07 Kasım 2016 Pazartesi 00:00:00 - Güncelleme:07 Kasım 2016 Pazartesi 18:34:00

CIinton PKK-PYD ve FETÖ'yü destekleyecek

ABD başkan adayı Trump’ın Ortadoğu danışmanı Şimşek, seçimi kazanma- ları halinde FETÖ ve PKK-PYD’ye yönelik politikalarına ilişkin GÜNEŞ Gazetesi’ne konuştu. FETÖ’yü ‘terör örgütü’ olarak gördüklerini belirtti. Suriye’deki PKK-PYD tehlikesine dikkat çekti.

Taha Hüseyin Karagöz

Türkiye’nin Washington’a gönderdiği tüm belge ve delillere rağmen, ABD yönetimi FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i teslim etme konusunda direniyor. ABD başkan adaylarından Hillary Clinton FETÖ ile yakın ilişkileriyle gündeme gelirken, Cumhuriyetçi kanadın adayı Donald Trump’ın görüşü merak konusu oldu. Trump’ın Ortadoğu Danışmanı ve Amerikalı bir Türk olan Saygın Şimşek, seçimi kazanmaları halinde izleyecekleri yol haritasını açıkladı: 

Müslüman karşıtı değiliz

- Sn. Donald Trump’ın, azınlıklara ve özellikle Müslüman ve Türklere yönelik düşmanca bir tavır içinde olduğuyla ilgili bir algı var. Siz bu görüşe katılıyor musunuz? 

- Sayın Donald Trump'ın söylemleri halk tarafından yanlış anlaşılıp manipüle edilmektedir. Sayın Trump’ın Türklere düşmanca tavrı ile ilgili söylemleri yoktur. Buna ek olaraktan Sayın Trump Müslüman karşıtı değildir. Amerika’da adil olmayan bir göçmenlik sistemi var. Yasal olarak gelmek isteyenlerin başvuruları ve işlemleri yavaşlatılıyor. Demokratlar ise yasadışı göçmenlerin işlerini kolaylaştırıyor. Bunun önlenmesi gerekir. Buraya belli bir coğrafik yapılardan gelen özellikle ABD’nin güvenliğini tehdit eden ülkelerden gelecek olan insanların iyice araştırılmasından sonra ülkeye alınması gerekir diye düşünüyoruz.   

Gülen ile mücadele edeceğiz

-Darbe girişiminin baş mimarı ve FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, tüm girişimlere rağmen Türkiye’ye iade edilmedi. Trump’ın ve sizin görüşünüz nedir? 

- Hillary Clinton ile çok derin maddi ve manevi ilişkileri bulunan Fetullah Gülen’in bir terörist olduğuna inanıyoruz. Gülen hem Türkiye’de hem de bütün dünyada üyeleri olan A.B.D.’nin en büyük sözleşmeli devlet okul ağına sahip Pensilvenya’da yaşayan bir elebaşıdır. Buna ek olaraktan Clinton ailesiyle uzun yıllara dayanan maddi ve manevi ilişkileri vardır. Hatırlatmak isteriz ki Fetullah Gülen daha önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görevden uzaklaştırmaya çalışmıştı. En azından üç kere hakkında dava açılmış ve Türk Hükümeti yargılanması sebebiyle iadesi için A.B.D.’den istekte bulunmuştu.  Ancak, Başkan Obama Yönetimi bu isteklerin hepsini reddetmiştir. Sayın Trump söylemlerinde defalarca bu tür terör örgütleriyle mücadele edeceğini belirtmiştir. 

- Gülen’in Amerika ve uluslararası alanda yürüttüğü Türkiye karşıtı kampanya hakkında ne düşünüyorsunuz? 

- Gülen örgütü, ABD’nin en büyük sözleşmeli okul sistemine sahiptir.  Servetinin 25  ila 50 milyar dolar arası olduğu iddia edilmektedir. Gülen örgütü ile Clinton Vakfının arasında maddi ilişkiler incelenmelidir. 

Türkiye önemli bir ülke

- Trump, başka ülkelerin iç işlerine karışılmaması gerektiğini savunuyor. Bu kapsamda, seçilmesi ve ABD başkanı olması halinde Türkiye’ye yönelik nasıl bir yaklaşımda bulunmayı planlıyor? 

- Sayın Trump ulusalcı bir politika izleyip, evrensel elitçi politikalara karşı durmaktadır. Türkiye izleyeceği politikalarla kaderini tayin edecektir. A.B.D.’nin  dünya genelinde ılımlı ve reformcu Müslümanların yanında olması gerektiğini düşünüyoruz. İnsanlığın, Irak ve Suriye’de DEAŞ, El Kaide teröristleriyle birlikte PKK ve Hizbullah teröristlerine karşı zafer kazanmasını istiyoruz. 

- Trump Türkiye hakkında ne düşünüyor, yakın bir gelecekte Türkiye’yi ziyaret etme planı var mı? 

Türkiye, NATO ortağı olan çok stratejik bir müttefiktir. İnsanlığa karşı olan bu iki büyük tehlike ile mücadelede Türkiye çok önem taşımaktadır. Sayın Trump başkan seçilecek olursa eminim ki Türkiye ajandasında önemli bir yer teşkil edecektir.  Ayrıca başkanlık seçimlerinde de Hillary Clinton’ın arkasında Neocon’lar ve Evrensel Elitçiler var. Clinton’ın kazanması demek; daha fazla savaş, mülteci, kan ve gözyaşı demektir. Rusya ile muhtemel nükleer savaş riski demektir.  Unutmamalıyız ki Clinton seçilecek olursa FETÖ’ye, PKK’ya ve PYD’ye ABD sınırsız destek verilecek demektir.

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili Trump’ın düşüncesi nedir

Sayın Trump, başarısız kalkışma operasyonu sonrasında Türkiye’de demokratik sisteme destek verip, demokratik rejimin korunması içim acilen alınmış olan kararları desteklemiştir.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX