0530 708 54 54
0530 708 54 54
08 Aralık 2018 Cumartesi 11:41:00 - Güncelleme:08 Aralık 2018 Cumartesi 11:43:00

Bulgaristan Cumhurbaşkanı: AB, Ukrayna'nın ihtiraslarının rehini olmamalı

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna'nın ihtiraslarının rehini olmaması gerektiğini söyledi.

Bulgar Ulusal Televizyonu'na konuşan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Avrupa Birliği'nin (AB) Ukrayna makamlarının iç politik tutkularının rehini olmaması gerektiğini belirtti.

 

Kerç Boğazı'ndaki olaya ‘ikiden fazla tarafın" katıldığını ve soruna temel bir çözüm bulunması çağrısı yapan Radev, "Hiç kimse Karadeniz'in askerileşmesini istemiyor, ancak durum o yöne doğru gidiyor" dedi.

25 Kasım günü Ukrayna donanmasına ait gemiler, Rusya'nın geçici bir süre için kapattığı karasularına girerek Karadeniz'den Kerç Boğazına doğru hareket etti ve Rusya sınırını ihlal etti. Tehlikeli manevralar yaparak Rus makamlarının meşru taleplerine yanıt vermeyen gemiler, müdahale edilerek alıkonuldu.

Rusya'nın devlet sınırını ihlal etmekle suçlanan 24 Ukraynalı denizci de tutuklandı.

(Sputnik)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX