0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Ağustos 2017 Çarşamba 11:25:00 - Güncelleme:23 Ağustos 2017 Çarşamba 11:27:00

BM'den korkutan açıklama: Telafer’de 30 bin sivil mahsur

BM, yaklaşık 30 bin sivilin operasyonların sürdüğü Telafer'de mahsur kaldığını duyurdu. Kentteki sivilleri terör örgütü DEAŞ'ın canlı kalkan olarak kullanmasından endişe ediliyor.

 

DEAŞ'ın elinde bulunan ve Irak ordusunun kara harekatı başlattığı Telafer kentinde Birleşmiş Milletler'in (BM) verdiği bilgiye göre yaklaşık 30 bin sivil mahsur kaldı.

 

Kentin güneyinde ve doğusunda bulunan toplanma noktalarında insani yardım yapıldığını aktaran BM sözcüsü Stéphane Dujarric, BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (BMYK) sivillerin canlı kalkan olarak kullanılmasından ve kaçmaya çalışanların idam edilmesinden endişe duyduklarını söyledi.

 

Sözcü, Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin tüm taraflara, sivillerin çatışma alanını terk etmelerinin mümkün kılınması yönünde çağrı yaptığını aktardı. BM pazartesi yaptığı açıklamada, binlerce sivilin gelecek gün ve haftalarda bölgeden kaçmasının beklendiğini duyurmuştu.

 

Musul'un batısındaki Telafer, DEAŞ'ın Irak'ta elinde tuttuğu son önemli yerleşim birimlerinden biri. 2014 yılında DEAŞ işgal etmeden önce kentte çoğunluğu Şii Türkmen yaklaşık 200 bin kişi yaşıyordu. Kasabada binlerce IŞİD militanı olduğu tahmin ediliyor.

 

DW Türkçe

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX