0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Kasım 2018 Pazar 00:27:00 - Güncelleme:25 Kasım 2018 Pazar 00:29:00

Bir Arap ülkesinden Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye askeri destek verildi

Amerikan merkezli VOA'ya açıklamalarda bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü, bir Arap ülkesinin Deyrizor'daki çatışmalarda terör örgütü PKK/YPG'yi desteklemesi için geniş bir askeri konvoy gönderdiğini söyledi.

Suriye'de ABD'nin desteğiyle hareket eden terör örgütü PKK/YPG ile bir diğer terör örgütü DEAŞ ülkenin doğusunda yer alan petrol bölgesi Deyrizor'da çatışmaya devam ediyor.

VOA'nın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne dayandırdığı haberine göre, Deyrizor'daki terörist PKK/YPG güçlerine bir Arap ülkesinden de destek geldi. Bir Arap ülkesinin gönderdiği büyük bir askeri konvoyun Deyrizor yakınlarında konuşlandığı belirtildi.

Gözlemevi'nin direktörü Rami Abdulrahman VOA'ya yaptığı açıklamada, "Sahadaki kaynaklarımız, DEAŞ'ın hala küçük oranda da olsa varlığını koruduğu Fırat Nehri'nin doğu kıyısında bir askeri konvoy bulunduğunu belirtti" dedi.

Konvoyun hangi ülkeye ait olduğunu doğrulatamadıklarını belirten Abdulrahman, "Yüksek ihtimalle bir Körfez ülkesinden" ifadelerini kullandı.

Bölgede, Pentagon'un açıkladığı rakamlara göre hali hazırda 2000 Amerikan askeri de bulunuyor. ABD'nin yanı sıra Körfez ülkeleri Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri, İran'ın Suriye'deki varlığına karşı çıkıyor.

Geçtiğimiz günlerde ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, ABD'nin Türkiye-Suriye sınırına gözlem noktaları kuracağını söylemişti.

(Habertürk)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX