0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Ağustos 2017 Pazar 15:11:00 - Güncelleme:20 Ağustos 2017 Pazar 15:17:00

Avusturya'nın faşist Bakanı Sebastian Kurz: Erdoğan'ın burası için de benzer planı varsa kabul etmeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'da 24 Eylül'de yapılacak seçimlerde Türklere 'Türkiye'ye saygısızlık yapan siyasi partilere oy vermeme' çağrısı yapmasına Avusturya'nın faşist Bakanı Sebastian Kurz'tan tepki geldi

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, "Erdoğan'ın başka ülkelerin içişlerine sürekli karışması sadece Almanya'da olmuyor. Ben buna kesinlikle karşıyım" dedi.

 

DW Türkçe'nin aktardığına göre Alman Welt am Sonntag gazetesine konuşan Kurz, Erdoğan'ın özellikle Almanya ve Avusturya'daki Türk kökenlileri 'kendi çıkarlarına alet ettiğini' söyledi.



Erdoğan'dan Almanya'ya: Neymiş bize kapıları kapatacaklarmış, buradaki kapılar bize yetiyor

 

Kurz, Erdoğan veya bakanlarının Avusturya'da ekim ayında yapılacak Ulusal Konsey seçimleri öncesinde benzeri planları varsa, şimdiden böyle bir 'karışmayı kesinlikle kabul etmeyeceklerini' dile getirdi.

 

Erdoğan, Almanya'da 24 Eylül tarihinde yapılacak genel seçimlerle ilgili olarak cuma günü Almanya'daki Türklere seslenerek "Hristiyan Demokratlar, Sosyal Demokratlar ve Yeşillerin Türkiye'nin düşmanı olduğunu" söylemiş ve  Türk kökenli seçmenlere 'Türkiye'ye karşı düşmanlık yapmayan siyasi partileri destekleme' çağrısında bulunmuştu.

 

Erdoğan boykot çağrısını dün Denizli'de yaptığı konuşmada yinelemişti.

 

Sputnik

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX