0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Aralık 2017 Çarşamba 10:24:00 - Güncelleme:13 Aralık 2017 Çarşamba 10:30:00

Avusturya'da sigaralı koalisyon pazarlığında kazanan sigara bağımlısı aşırı sağcı Strache

Avusturya'da aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin lideri sigara tiryakisi Heinz-Christian Strache, koalisyon pazarlığı için kapalı alanda sigara içme yasağını kaldırttı.

Avusturya'da kurulmaya çalışılan koalisyonun kaderi bir sigaraya bağlandı. Ülkede önümüzdeki yıl uygulanacak olan sigara yasağı, aşırı sağcı Özgürlük Partisi'nin  lideri Heinz-Christian Strache'nin sigara tiryakiliği nedeniyle koalisyon pazarlığında kullanıldı.

Strache, kapalı alanlar, tüm restoran ve barlarda sigaranın yasaklanması kararından hükümeti vazgeçirdi. mayıs ayında sigara yasağının kaldırılması bekleniyor.

SİGARA İLE GELEN HÜKÜMET ORTAKLIĞI

Sigara tiryakiliği ile tanınan aşırı sağcı lider, seçim kampanyasında tam kapsamlı sigara yasağını kaldırmayı vaat etmişti. Gelinen bu noktada sigara içen ve içmeyenler için, “Tercih özgürlüğü devam ediyor. Restoranların, özellikle de küçük olanların varoluşu garanti altına alındı. Binlerce kişi işsiz kalmaktan kurtarıldı.” sözlerini kullandı. [Avusturya'da sigaralı koalisyon pazarlığı]

Böylelikle aşırı sağcı Strache hem hükümete ortak olmuş oldu, hem de vadettiği sigara yasağını kaldırtmış oldu. Ensonhaber

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX