0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Ocak 2020 Perşembe 16:44:00 - Güncelleme:16 Ocak 2020 Perşembe 17:41:00

Avustralya’da deve katliamı! 5 bini öldürüldü, hayvanseverler suskun

Avustralya'nın güney bölgesinde kuraklık bahane edilerek 5.000 yabani deve, helikopterlerden tüfeklerle açılan ateşle katledildi. Hayvanseverlerin ulusal ve uluslararası çapta tepkisine rastlanmadı.

Avustralya'da binlerce deve katlediliyor ama hayvanseverler suskunluğunu koruyor. Bölgedeki yerel yönetim vahşi katliamı açıkladı.

Yerli aborjin halkının yaşadığı Anangu Pitjantjatjara Yankunytjatjara (APY) bölgesinin yerel idaresinden yapılan açıklamada, Pazar günü başlatılan deve itlafının beş gün sürdüğü ve Perşembe günü tamamlandığı belirtildi.

APY yerel yönetimi, hayvan hakları savunucularının tepkilerine karşın bölgede yaşanan kuraklığı gerekçe göstererek develeri ve yabani atları itlaf etme kararı almıştı.

Kuraklık nedeniyle develerin su bulmak için büyük gruplar halinde yerleşim yerlerine gittiği ve bölgede yaşayanların tehlike altında olduğu iddia edilmişti.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre APY Yönetim Kurulu üyelerinden Marita Baker, "İnanılmaz bir sıcak altında sıkışıp kalmıştık. Dışarı dahi çıkamıyorduk. Develer her yeri işgal etmişti. Klimalardan dahi su içiyorlardı. Sokaklar develerle dolmuştu. Çocuklarımızın güvenliği için endişeliydik" diye konuştu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX