0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Ekim 2016 Salı 17:22:00 - Güncelleme:25 Ekim 2016 Salı 17:24:00

Avrupa Birliği Barzani'ye söz verdi!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Avrupa Birliği (AB) Irak Büyükelçisi Patrick Simonet ile Erbil'de bir araya geldi. Simonet, Barzani'ye AB ülkelerinin Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonuna yönelik verdiği desteğin devam edeceğini bildirdi.

 

Simonet, AB'nin Peşmerge güçlerine terörle mücadelede sağladığı desteğin Musul'u kurtarma operasyonu esnasında da devam edeceğine vurguda bulunarak, "AB ülkeleri DEAŞ'la mücadelede ve Musul'u kurtarma operasyonunda Peşmergenin destekçileridir." ifadelerini kullandı.

 

AB ile IKBY arasındaki ilişkilere de büyük önem verdiklerine dikkati çeken Simonet, bu nedenle Erbil'deki temsilcilik seviyesinin yükseltildiğini hatırlattı. Simonet DEAŞ sonrası gelişmelere ilişkin AB'nin endişelerini de Barzani ile paylaştı.

 

Barzani de Ninova'da yaşayan etnik ve dini grupların haklarının korunması için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini dile getirdi.

 

BARZANİ: TERÖRE İZİN VERMEYECEĞİZ

 

Barzani, Kerkük'teki DEAŞ saldırılarına ilişkin olarak da şunları kaydetti: "Asayiş güçlerimiz teröristlere karşı kahramanca mücadele ettiler. Kerkük halkı büyük bir direniş örneği gösterdi. Şunu ifade etmek isterim ki Kerkük ve Kürdistan halkı, şehirlerinin terör yuvaları haline gelmesine asla müsaade etmeyeceklerdir."

 

Barzani ile Simonet görüşmede askeri planın yanı sıra siyasi bir planın da olması gerektiğine işaret etti. Görüşmede ayrıca Erbil ile Bağdat ilişkileri ve bölgedeki siyasi gelişmeler de ele alındı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX