0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Temmuz 2016 Pazar 00:00:00 - Güncelleme:24 Temmuz 2016 Pazar 01:16:00

AVM katliamında algı operasyonu

Almanya'da bir AVM'de yaşanan kanlı baskın sonrası içlerinde 3 Türk'ünde bulunduğu 9 kişi hayatını kaybetti. Avrupa basını ise 'Ben bir Almanım' diyen saldırganın 'Allahuekber' diye bağırdığını öne sürerek Müslümanları hedef gösterdi.

Almanya'nın Bavyera eyaletinin Münih kentindeki bir alışveriş merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı sonucu saldırgan dahil 10 kişinin öldüğünü, 3'ü ağır olmak üzere 16 kişinin yaralandığını açıkladı. Ölenlerin arasında 3 Türk vatandaşı olduğu belirtildi. Sevda Dağ, Can Leyla, Selçuk Kılıç saldırı sırasında yaşamını yitirdi. Saldırıyı gerçekleştiren ve olay yeri yakınında intihar eden kişinin ise 18 yaşında İran asıllı bir Alman vatandaşı olduğu tespit edildi. 

Saldırgan çifte vatandaş 

Saldırının neden gerçekleştirildiğine dair şimdilik bir bilgi bulunmadığına değinen emniyet yetkililer, failin 2 yıldır Münih'te yaşadığını ve şimdiye kadar poliste bir kaydı olmadığı ayrıca bu kişinin hem Alman hem de İran vatandaşlığına sahip olduğu bilgisi verildi. Kanlı saldırı ardından olayın bir terör saldırısı olup olmadığı veya arkasında hangi terör örgütünün olabileceği sorusu akıllara takıldı. 

DAEŞ GİBİ GÖZÜKMÜYOR 

ABD istihbarat birimlerine göre, İranlı genç Şii kökenli olduğu için saldırının arkasında DAEŞ ya da El Kaide gibi Sünni örgütler olamaz. Görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırgan ateş açtığı sırada “Ben bir Almanım” diyerek bağırdı. Ayrıca Türkler!e de küfürler yağdırdı. Ancak başta Almanya olmak üzere Avrupa basını olayı 'Müslümanların yaptığı bir terör saldırısı' olarak pazarlamaya çalışıyor. Öyleki haberi sosyal medyada servis eden dünya medyası saldırganın 'Allahuekber' diyerek bağırdığını iddia etti. 

Müslümanlar üzerine kurgu
 

Ölenlerin aralarında Türkler'inde olduğunu saldırı sonrası görgü tanığı yada görüntü olmamasına rağmen kurgu yapan ırkçı Avrupa basını Müslümanları hedef göstermeye çalışıyor. Ancak Alman emniyet yetkilileri, terör örgütü değil bireysel bir saldırı olduğu ihtimalinin güçlü olduğunu belirtiyor.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX