0530 708 54 54
0530 708 54 54
31 Ağustos 2016 Çarşamba 16:32:00 - Güncelleme:31 Ağustos 2016 Çarşamba 16:38:00

AP Türkiye Raportörü'nden haddini aşan açıklama!

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü "bizim bir aday ülke olarak Türkiye'nin iç işlerine karışmamız mantıklı" dedi.

AP Dış İlişkiler Komitesinde, Komite Başkanı Elmar Brok ve AP Türkiye Raportörü Kati Piri'nin geçen hafta Türkiye'ye yaptıkları ziyaret ele alındı.

Piri, "Türkiye, AB'nin üyesi olmaya çalışıyor, AB, Türkiye'nin değil. Dolayısıyla bizim bir aday ülke olarak Türkiye'nin işlerine karışmamız mantıklı. Türkiye kendi isteğiyle müzakerelerde yer alıyor. Dolayısıyla iç işlerine müdahale etmek doğru. Ne yazık ki birçok ülkede baskı giderek artıyor. Bu ülkelerdeki Türk azınlıklar sakinleşmeli. Türkiye'de olanlar bizim ülkemize yansıtmamalı" değerlendirmesinde bulundu.

"DARBENİN TOPLUM ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİ GÖREMEDİK"

Öte yandan darbe girişimine ilişkin verdikleri tepkilerinin geç olmadığını savunan Piri,"Hollanda basınında, 247 sivilin öldürülmesinden ziyade bunun sahte bir darbe olduğu yönünde haberler yer aldı. Bence hata olan buydu. Elbette ki darbeyi hemen kınadık ancak darbenin toplum üzerindeki etkisini göremedik" dedi.

 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX