0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Mayıs 2017 Cuma 15:22:00 - Güncelleme:19 Mayıs 2017 Cuma 17:34:00

AP Başkanı Tajani: Diğer ülkelerdeki savaşlardan, beraberinde tehditleri getiren yabancı savaşçılar var

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Antonio Tajani, Avrupa Birliğinin (AB) büyük meselelerle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Bunlar yüksek oranda genç işsizlik, terör tehditleri ve sığınmacı akını." ifadelerini kullandı.

 

Tajani, Hırvatistan'a yaptığı ilk resmi ziyaret kapsamında, Meclis Başkanı Gordan Jandrokovic ile bir araya geldi.

 

Meclis binasındaki görüşmede, AP ile Hırvatistan Meclisi arasında iş birliğinin yanı sıra Balkanlar'daki mevcut durum, terör tehdidi, sığınmacı krizi ve Hırvatistan'ın AB fonlarını doğru kullanarak ekonomisini güçlendirmesi konularının ele alındığı bildirildi.

 

Tajani ile Jandrokovic'in, AB'ye üye ülkelerin siyasi istikrarının ve AB kurumlarının işlevselliği ile vatandaşların bu kurumlara güvenini artırmasının, AB projesinin ayakta kalması ve gelişmesi için kaçınılmaz unsurlar olduğu noktasında mutabık kaldığı ifade edildi.

 

"AB büyük meselelerle karşı karşıya, yüksek oranda genç işsizlik, terör tehditleri ve sığınmacı akını"

 

AP Başkanı Tajani, düzenlenen ortak basın toplantısında, AB'nin büyük meselelerle karşı karşıya olduğuna dikkati çekerek, "Bunlar yüksek oranda genç işsizlik, terör tehditleri ve sığınmacı akını." dedi.

 

Hırvatistan'ın, bu karmaşık bölgede istikrarın sağlanması konusunda kilit role sahip olduğunu dile getiren Tajani, "Bazı aday ülkeler söz konusu. Diğer ülkelerdeki savaşlardan, beraberinde birçok tehdidi getiren yabancı savaşçılar var. Bu nedenle bölgede istikrarın sağlanması büyük önem arz ediyor." şeklinde konuştu.

 

Hırvatistan Meclis Başkanı Jandrokovic de diğer bölge ülkelerinin AB üyelik sürecine değinerek, Birliğe üye olmak isteyen tüm bölge ülkelerinin, gerekli koşulları yerine getirmesinin önemine vurgu yaptı.

 

Macaristan Başbakanı Orban'dan AB'ye Soros tepkisi

 

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Amerikalı milyarder George Soros'un, Avrupa'ya yıllık yüz binlerce yabancıyı getirmek için yapılan planın fikir babası olduğunu söyledi.

 

Orban, Macaristan devlet radyosu Kossuth Radio'daki haftalık konuşmasında, sığınmacı krizi ve gündemdeki konulara ilişkin açıklamalar yaptı.

 

Soros'un organizatörlüğünde yılda yüz binlerce yabancıyı Avrupa'ya taşımak isteyen bir topluluk olduğu değerlendirmesinde bulunan Orban, "Macaristan'a yapılan saldırıların arkasında göç konusu var, diğerleri önemli değil. Avrupa'da parti sınırlarını aşan, hedefi yıllık yüz binlerce yabancıyı kıtaya getirmek olan bir topluluk var. Bu düşüncenin de fikir babası, kısmen finansörü ve organizatörü George Soros." ifadelerini kullandı.

 

Avrupa Parlamentosunun (AP), hukukun üstünlüğü ilkesi, demokrasi ve temel hakların "ciddi derecede bozulduğu" gerekçesiyle Macaristan'ın Avrupa Birliği (AB) Konseyindeki oy hakkının askıya alınmasına yol açabilecek bir sürecin başlatılmasını istemesi kararının yanlış bir adım olduğunu savunan Orban, raporun arkasında Soros'un olduğunu öne sürdü. Orban, "AP, 'Soros raporu' hazırlama kararı aldı. Buna benzer şekilde daha önce Tavares raporu da hazırlanmıştı." şeklinde konuştu.

 

Orban ulus devlet çıkışını yeniledi

AB kurumları çalışanlarının ulus devletlere gerekli saygıyı göstermediğini de savunan Orban, "Avrupa'nın özü Brüksel'de değil bilakis üye ülkelerde. Avrupa Brüksel değil, Avrupa, Varşova, Budapeşte, Paris, Roma." diye konuştu. (AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX