0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Eylül 2018 Çarşamba 17:44:00 - Güncelleme:12 Eylül 2018 Çarşamba 17:47:00

Almanya Dışişleri Bakanı Maas'dan Suriye açıklaması: Sorumluluk almasını beklediğimizi söyleyeceğim

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas "Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a, Rusya’nın İdlib ve Suriye'de insani felaketin önlenmesi konusunda sorumluluk almasını beklediğimizi söyleyeceğim" dedi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a, Rusya’nın İdlib ve Suriye’de insani felaketin yaşanmaması konusunda sorumluluk almasını beklediklerini söyleyeceğini belirtti. Maas, Federal Meclisteki bütçe görüşmeleri kapsamında yaptığı konuşmada, ülkesinin Suriye’deki çözüme ilişkin sorumluluk üstlenmediği yönündeki eleştirilere karşı çıktı.

Alman hükümetinin Suriye’de bir çözüm bulmak amacıyla aylardan beri ABD, İngiltere, Fransa, Suudi Arabistan, Türkiye ve Rusya ile görüşmeler yaptığını ifade eden Maas, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un Cuma günü Berlin’de olacağını anımsattı.

Maas, "Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a, Rusya’nın İdlib ve Suriye’de insani felaketin önlenmesi konusunda sorumluluk almasını beklediğimizi söyleyeceğim." dedi. Almanya'nın Suriye’de insani sorumluluğu da yerine getirdiğini savunan Maas, Almanya’nın Suriye’nin yeniden inşasına, bir siyasi süreç olduğunda katılacağını kaydetti.

(AA)

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX