0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Ocak 2017 Pazartesi 01:00:00 - Güncelleme:23 Ocak 2017 Pazartesi 01:18:00

Algı medyasına sert tepki 

Donald Trump’ın göreve gelişini siyahlar içinde karşılayan ve seçim kampanyasından bu yana yalan haberler yapan CNN’e yeni yönetimden bir tepki daha geldi. Beyaz Saray’ın yeni sözcüsü Sözcü Sean Spicer yalan haber yapan kuruluşları, “yanlış ve utanç verici” olarak değerlendirdi. 

Amerika Birleşik Devletleri’nin 45’inci Başkanı Donald Trump’ın görevine başladı. Trump ile ABD basını arasındaki sürtüşme de daha ileri bir noktaya taşındı. ABD Başkanı Donald Trump'ın yemin ederek görevine başlamasının ardından Beyaz Saray Sözcülüğünü üstlenen Sean Spicer da ilk basın toplantısını düzenledi. Toplantıda, başkanlık seçimi kampanyasından bu yana, yalan haberler yaparak, Trump’ı ve yönetimini karalayan basın kuruluşlarına sert tepki geldi. 

Sorumsuzca bir davranış 

Spicer, Time dergisi muhabirinin Twitter hesabı üzerinden, “Trump’ın Beyaz Saray’a yerleştikten sonra Oval Ofis'teki Martin Luther King posterini kaldırdığı” iddiasında bulunmasına tepki gösterdi. Bu paylaşımın gerçeği yansıtmadığını, muhabirin de paylaşımını daha sonra sildiğini dile getiren Spicer, ancak haberin sosyal medya üzerinden yayılmaya devam ettiğine dikkati çekerek, “Bu sorumsuzca bir davranış.” diye konuştu. 

En büyük kalabalıktı 

Trump’ın yemin törenine katılanların sayısının Amerikan basınınca olduğundan çok daha az gösterildiğini söyleyen Spicer, bu yöndeki haberleri “yanlış ve utanç verici” olarak değerlendirdi. Spicer, “Bu, şimdiye kadar burada ve dünya genelinde bir devir teslim törenindeki en büyük kalabalıktı, nokta. Kasıtlı olarak bunu yaptılar ki destek en az seviyeye insin.” dedi. ABD basını, Obama’nın 2009 yılındaki yemin töreni ile Trump’ın göreve geldiği 2017 yılını karşılaştırmış ve Trump’ın törenine katılımın çok daha az olduğunu iddia etmişti.

CNN siyahlar içinde 

Donald Trump'ın yemin töreninden hemen önce CNN ekranının siyahlar içinde olması dikkat çekti. Başkan Trump, daha önce düzenlediği basın toplantısında CNN muhabirinin sorularını cevaplamayacağını belirterek, “Siz yalan haber yapan bir kurumsunuz. Size soru hakkı vermiyorum” sözleriyle tepkisini ortaya koymuştu. CNN'nin, Trump'ın sarf ettiği bu sözlere karşılık olarak yemin töreninde siyahlara bürünmesi dikkat çekti. 

PROTESTOLAR HER YERDE SÜRÜYOR

ABD Başkanı Donald Trump'ın görevini devralmasından sonra başlayan protestolar, dünyanın birçok kentinde sokağa çıkan kadınların gösterileriyle devam ediyor. ‘Kadın yürüyüşü’ adlı protesto gösterilerinin yüz gün sürmesi planlanıyor. Gösterilere, Avustralya, Fransa, İngiltere, Almanya, Finlandiya, İtalya, Danimarka, Yeni Zelanda, Myanmar ve İsrail’den de destek geldi. 

Kudüs’e davet 

Trump karşıtı yürüyüşler İsrail’e sıçrarken İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, ABD’nin yeni Başkanı’nı Kudüs’e davet etti. İsrail Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre, Rivlin, Trump’a gönderdiği kutlama mesajında, “Her zaman İsrail Devleti’nin dostu oldun ve yanında durdun. Bugün de özgür dünyanın ve İsrail Devleti’nin en önemli ve en yakın müttefiki olarak yanımızdasın.” ifadelerini kullandı. 

Kur’an-ı Kerim dinledi 

Donald Trump, Washington'daki Ulusal Katedral'de İslamiyet de dahil olmak üzere 26 farklı din ve mezhepten temsilcinin katıldığı dini törene katıldı. İmam Macid Trump'a güçlü bir mesaj vermek için Kuran'ın bazı ayetlerini okuma fırsatı buldu. İmam Macid Hucurat Suresi Ayet 13 ile Rum Suresi 22. ayeti okudu. 

 

 

 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX