0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Mart 2018 Cumartesi 13:11:00 - Güncelleme:24 Mart 2018 Cumartesi 13:32:00

Afrika kıtası ikiye bölünüyor, yeni bir okyanus doğuyor

Etiyopya'da oluşan dev yarığın ardından Kenya'da da dev bir yarık oluştu. Doğu Afrika, ana karadan yavaş yavaş ayrılıyor.

Etiyopya'da bulunan Afar Çölü'nde yaşanan depremin ardından oluşan yarığın okyanusun altındaki volkanik faaliyetler ile tutarlı olması, orta vadeli gelecekte Doğu Afrika'nın ana karadan kalıcı olarak ayrılacağının ve Afrika'nın doğusunda yeni bir okyanus oluşacağının habercisiydi. Pazartesi günü Kenya'da gerçekleşen yeni bir deprem ve oluşan yarık, bu kıtasal ayrılığın tahmin edilenden çok daha hızlı gerçekleşeceğini gösteriyor. Maai Mahiu-Narok otoyolu üzerinde volkanik faaliyetler neticesinde oluşan fay hattının 50 metre derinliğinde, 20 metre genişliğinde ve 700 metre uzunluğunda olduğu söyleniyor.

Yerel halk ise oluşan yarıklar konusunda son derece endişeli. Araştırmacıların incelemelerini hızlandırmasını isteyen Kenyalılar, yapılan çalışmalar sonucunda yol ve konut inşaatları için jeologların kendilerine tavsiyelerde bulunmasını umuyor. Süreç milimetrelerle ilerlediğinden, günümüz insanları bunu ayrılığı göremeyecek.

(Ahaber)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX