0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Temmuz 2019 Pazartesi 09:43:00 - Güncelleme:22 Temmuz 2019 Pazartesi 15:08:00

AB'ye Türkiye uyarısı: Ya konu dışı kalacak ya daha kötü şeyler olacak

Türkiye dostu eski İsveç Başbakanı Carl Bildt, AB’nin Türkiye ile ilişkileri bozmak da dahil bir dizi eylemle yönünü iyice şaşırdığını ve yakında ''konu dışı'' kalabileceğini belirtti.

Bir dönem İsveç’in başbakanı ve dışişleri bakanı olarak da görev yapan ve görev süresi boyunca Türkiye’yi destekleyen açıklamalarda bulunan Carl Bildt, Financial Times gazetesine bir makale yazdı.

TÜRKİYE ÖRNEĞİNİ VERİP UYARDI

Avrupa'nın yönünü şaşırdığını ve günümüz siyasetine ayak uyduramadğını söyleyen Bildt, ''Avrupa, güç rekabetinin olduğu bir çağda konu dışı kalma riskiyle karşı karşıya. Avrupa'nın kendisine sorması gereken soru şudur: Diğer 3 dünya gücüyle (ABD, Rusya ve Çin) yan yana mı olacak yoksa basitçe onların oyun sahasının zeminini mi oluşturacak'' ifadelerini kullandı. 

Bildt, Türkiye ile AB ilişkilerini de masaya yatırdı. Balkanlar ve Orta Doğu’nun da çok karışık bir süreçten geçtiğini hatırlatan Bildt, Avrupa'nın kendini yeniden düzenlemesi gerektiğini söylerken, ''Mülteci krizinde Türkiye ile ilişkiler ters istikamete gitti. AB büyük güçlerin mücadele ettiği bu yeni çağda ciddi bir oyuncu olmak zorunda yoksa ya konu dışı kalacak ya daha kötü şeyler olacak'' dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX