0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Şubat 2017 Çarşamba 17:31:00 - Güncelleme:23 Şubat 2017 Perşembe 10:37:00

AB'nin geleceğini seçimler belirleyecek

Avrupa'da Hollanda genel seçimleriyle başlayacak seçim maratonu, Fransa ve Almanya ile devam edecek. Aşırı sağın yükselişte olduğu Avrupa'da sandıklardan çıkacak sonuç, son zamanlarda tartışma konusu olan Avrupa Birliği'nin geleceğini de doğrudan etkileyecek.

Son dönemlerde siyasette güçlenen aşırı sağ akımlar, Trump'ın başkan seçilmesi sonrası Avrupalı demokrat ve liberal kesimlerce ciddi bir tehdit olarak algılanmaya başlandı.

 

Öyle ki durumun "vehametine" dikkat çeken Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van Der Bellen, Avrupalı siyasetçilere aşırı sağa karşı mücadele çağrısı yapmış ve "Aşırı sağı ve oluşturduğu popülist baskıları yenmek mümkün" ifadelerini kullanmıştı.

 

Trump'ın "beklenmeyen zaferinin" domino etkisi oluşturmasından çekinen Avrupa Birliği savunucusu politikacılar, aşırı sağcı akımların güçlendiği Avrupa'nın bir çok ülkesinde yapılacak seçimlerden çıkacak sonuçları endişeyle bekliyor. 

 

AVRUPA BİRLİĞİ VE NATO'NUN GELECEĞİ TEHLİKEDE

 

"Avrupa'nın değerlerini" sahiplenmeyen sağcı liderler, Avrupa Birliği'ni başarısız bir oluşum olarak görürken, sıkça Avrupa Birliği ve NATO'dan çıkacakları yönünde mesajlar veriyorlar.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX