0530 708 54 54
0530 708 54 54
08 Aralık 2016 Perşembe 01:07:00 - Güncelleme:08 Aralık 2016 Perşembe 02:31:00

ABD'den terör örgütüne füze 

Terör örgütleri arasında ikili tavır takınan ABD, PYD/PKK’yı dost olarak görmeye devam ediyor ve desteklerini artırıyor. Amerika PKK’nın Suriye kolu olan PYD’ye füze verecek. Gönderilen füzelerin PYD/PKK tarafından Türkiye'ye karşı kullanılacak olması büyük endişe yaratıyor. 

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye’nin uyarılarına rağmen terör örgütü PYD’yi desteklemeye devam ediyor. Suriye’deki taşeron savaşlarında PYD’yi kullanan Amerika, dost bildiği terör örgütüne son model füze sistemleri verecek. Füze için ayrılan bütçe ise senato kararıyla çıkacağa benziyor. 

Senato’da oylanacak 

ABD senatosu bu hafta Suriye'deki muhaliflere taşınabilir hava savunma silahları verilmesinin önünü açacak olan bütçeyi oylayacak. MOC odasına bağlı CIA destekli bazı gruplara verileceği belirtilen Stinger füzelerinin Suriye Demokratik Güçleri adı altında PYD'ye de verileceği düşünüyor.ABD'nin 'denetlenebilir' gruplara vereceği belirtilen Stinger füzelerinde en büyük bilinmeyen ise füzelerin PYD'ye geçtikten sonra ne olacağı. 

 PYD ile mücadelede yalnızız

Ayrıca Suriye'de PYD'ye karşı hava operasyonu düzenleyen tek ülke Türkiye. Yerel kaynaklara göre Türkiye için asıl tehlike bu taşınabilir hava savunma silahlarının Demokratik Suriye Güçleri kanalıyla PYD/PKK'nın eline geçmesi olacak. Çünkü ABD, DEAŞ’a karşı en önemli müttefik güç olarak PKK'nın liderliğini yaptığı Suriye Demokratik Güçleri'ni kabul ediyor. Bu füzelerin SDG'ye teslim edilmesiyle silahların Türkiye içine sokulmaya çalışacağı düşünülüyor. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX