0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Eylül 2016 Salı 10:29:00 - Güncelleme:27 Eylül 2016 Salı 10:31:00

ABD'den Suudileri kızdıracak adım!

ABD'de, 11 Eylül saldırılarında ölenlerin ailelerine, Suudi Arabistan'ı dava etme şansı veren yasa tasarısı, veto edilmesinin ardından tekrar oylanacak.

ABD Kongresi'nin üyeleri, ABD Başkanı Barack Obama'nın veto etmesine rağmen 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerine, Suudi Arabistan'a dava açma imkanı getiren yasa tasarısını geçirmek için yeni bir oylamaya gidecek.

ABD Senatosu'nun Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Senatör Mitch McConnell, senatörlerin çarşamba günü yeni bir oylamaya gideceğini açıkladı. Temsilciler Meclisi'nde ne zaman oylama yapılacağına ilişkin açıklama henüz yapılmadı.

Obama'nın ulusal güvenliği tehlike atabileceği gerekçesiyle karşı çıktığı tasarı daha önce hem Temsilciler Meclisi'nden hem de Senato'dan oybirliğiyle geçmişti.

Yeni düzenlemenin vetoya rağmen yasalaşma imkanı bulunuyor. Bunun için ABD Kongresi'nin her iki kanadından üçte iki çoğunluğun oyuyla geçmesi yeterli oluyor. Daha önce oybirliğiyle geçtiği düşünüldüğünde tasarının önünde büyük bir engel görünmüyor.

 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX