0530 708 54 54
0530 708 54 54
08 Aralık 2016 Perşembe 01:11:00 - Güncelleme:08 Aralık 2016 Perşembe 01:14:00

ABD artık demokrasi getirmeyecek!

ABD’nin yeni Başkanı seçilen Trump bilmedikleri ülkelerin bilmedikleri rejimlerine karışmayacaklarını söyledi. ABD’nin demokrasi bahanesiyle yaptığı işgaller bu politikayla son bulacak. 

ABD Başkanlığına seçilen Donald Trump, yeni yönetimin yabancı ülkelerdeki yıkıcı dış müdahale politikalarına son vererek terörle mücadeleye odaklanacağını söyledi. Görevine 20 Ocak 2017'de başlayacak olan Trump, 8 Kasım'daki seçimlerden galip ayrıldığı eyaletlere düzenlediği “teşekkür turu” kapsamında Kuzey Carolina'da konuştu. Savunma Bakanlığına emekli General James Mattis'i aday gösterdiğini açıklayan Trump, yeni yönetimin askeri ve dış politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Rejim devirme yarışı bitecek 

ABD'nin yabancı ülkelerdeki çatışmalara müdahale etmek yerine terörle mücadeleye odaklanması gerektiğini vurgulayan Trump, şunları kaydetti: “Hakkında hiçbir şey bilmediğimiz yabancı rejimleri devirme yarışına son verip terörü, DAEŞ'ı yenmeye odaklanmamız gerek. Bu amaçları paylaşan her ülke ABD'nin ortağı sayılacak. Eski dostluklarımızı güçlendirip yeni dostluklar kurmak istiyoruz. Tarihten aldığımız dersle istikrar sağlamak istiyoruz. Artık bu yıkıcı dış müdahale politikalarına ve kaosa son verilmeli.” 

85 milyon doları keyfine harcadı 

2017'nin ilk günlerinde koltuğu Trump'a devretmeye hazırlanan Obama, yayınlanan bir rapor ile gündemde. İddiaya göre Obama'nın görev süresi boyunca ailesi ile yaptığı tatillere 85 milyon dolar harcadı. Obama ailesinin sadece 2015'te Hawaii'ye yaptıkları seyahatin maliyeti 4.8 milyon dolar (yaklaşık 15 milyon TL) civarında.  İddialarla ilgili Beyaz Saray'dan henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX