0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Şubat 2019 Pazar 15:19:00 - Güncelleme:17 Şubat 2019 Pazar 15:42:00

Irak'ta öğretmenler greve gitti

Öğretmenler Sendikasının çağrısıyla ülkenin birçok kentinde 2 günlük greve başlayan öğretmenler, hükümetin taleplerini karşılamasını istiyor.

 Irak'ın birçok kentinde öğretmenler, hükümetin taleplerini karşılamaması nedeniyle 2 günlük greve gitti. Öğretmenler Sendikası üyesi Yasin Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çeşitli kentlerde öğretmenler, sendikanın çağrısına kulak vererek 2 günlük greve başladı." dedi. 

Eğitimdeki gerileme ve öğretmenlerle öğrencileri etkileyen müfredat reformunun, grevin yapılmasının en önemli nedenlerinden olduğunu ifade eden Muhammed, öğretmenlere diğer devlet görevlilerinin sahip olduğu hakların tanınmaması, lojman verilmemesi gibi hususların da eğitime ara vermelerinde etkili olduğunu kaydetti. Muhammed, "Öğretmenler, uygun şartlardaki okul binalarında eğitim faaliyetlerini sürdürmek istiyor. Yüzlerce kerpiç okul var. Ayrıca bina yetersizliğinden bazı okullarda üçlü eğitim yapılıyor. Bu da öğrencilerin eğitimini etkiliyor." ifadelerini kullandı.

Irak'ta önceki aylarda da yüzlerce öğretmen maaş ödemelerinde yaşanan gecikmeyi protesto etmek ve ücretlerinde yapılan kesintilere son verilmesini istemek için gösteriler düzenlemişti.

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX