Yazıklar olsun!

Kocaeli'de halk otobüsü şoförü, engelli çocuğu gideceği yere bırakmak için yolunu değiştirdi. Ancak bazı yolcuların güzergah değiştiren sürücüye gösterdiği tepki ' bu ne vicdansızlık' dedirtti. 

Haberin Eklenme Tarihi: 19.11.2018 08:00:00 - Güncelleme Tarihi: 19.11.2018 08:01:00
ABONE OL

Derince ilçesinde özel halk otobüsü sürücüsü Yakup Sağlam, seyir halindeyken bir durakta annesiyle birlikte tekerlekli sandalyede bekleyen çocuğu gördü. Hemen araçtan inerek anne oğulun yanına giden şoför, bir saattir otobüs beklediklerini öğrenince nereye gitmek istediklerini sordu. 

KUCAĞINDA TAŞIDI 

Sağlam, kendi güzergâhı dışında olduğunu öğrendiği halde, onları gidecekleri yere bırakmak istediğini söyleyerek, engelli çocuğu kucaklayıp otobüse bindirdi. Araçtaki diğer yolcuları da bilgilendirdikten sonra bazı yolcuların tepkisine aldırış etmeden güzergâhından çıktı ve anneyle oğlunu gidecekleri yere ulaştırdı. Burada çocuğu tekrar kucaklayarak indirip yoluna devam etti. 

'SONUCU GÖZE ALDIM' 

Yolcuların tepkilerine rağmen güzergahından çıkmanın sonuçlarını göze aldığını belirten Sağlam, “Bir abla tekerlekli sandalyedeki oğluyla bekliyordu. 2-3 tane otobüs geçmiş duraktan, engelli rampası olmadığı için alamamışlar. Çocuğu kucağıma alıp araca bindirdim’’ dedi. Yardım ederken bir an bile tereddüt etmediğini söyleyen Sağlam ‘’ Benim de ayağımda platin var. Taşıyabilir miyim diye düşündüm ama araçlar almadan geçmiş, daha fazla beklemelerini istemedim’’ şeklinde konuştu. 

'İSTEYEN İNEBİLİR DEDİM' 

Çocuğun annesinin gideceği yeri belirtmesinin ardından kendisine  ‘Tamam abla, gideriz. Gerekirse güzergahı değiştiririz’ dediğini, bunun üzerine araçtakilerin kendisine tepki gösterdiğini ifade eden Sağlam ‘’Yolcular, aşağıdan gitmem gerektiğini söyledi. Ben de ‘İnmek isteyen inebilir, ben kardeşimiz için buradan gideceğim’ dedim ve onları gidecekleri yere götürdüm’’ dedi. 

'Yine olsa yine yaparım’ 

Yardım ettikten sonra çocuğun yüzündeki gülümsemenin kendisini çok mutlu ettiğini belirten otobüs şoförü “Durdum bir an düşündüm. Biz de ekmek parası için yola çıkıyoruz. Yine olsa yine yaparım. Kadın dokunsan ağlayacak duruma geldi. Çocuğun bir gülüşü vardı. Onun gülüşü her şeye bedel. Hepimiz bir engelli adayıyız daha duyarlı olmalıyız” diye konuştu.