Filmlere mega sahne

29 Ekim'de açılışı gerçekleştirilen İstanbul Havalimanı, film setlerinin aranan mekânı olacak. Çekimler için alınacak ücretler belirlendi. Buna göre havalimanını kullanmak isteyenler, 4 bin ile 29 bin lira arasında değişen ücret ödeyecek. 

Haberin Eklenme Tarihi: 21.11.2018 08:00:00 - Güncelleme Tarihi: 21.11.2018 08:00:00
ABONE OL

İstanbul Havalimanı, birçok dizi, film, şarkı klibi, televizyon programı, belgesel ve reklam çekimine ev sahipliği yapacak. Film setine dönmesi düşünülen havalimanında, çok sayıda çekim yapılması bekleniyor. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), internet sitesinde yayınladığı çizelgeyle yapılacak çekimlerden alınacak ücretleri açıkladı. Film çekimlerinde alınacak ücretler, kullanılacak süreye göre artış gösterecek. 3 saat  sürecek çekimlerden bin 294 euro, 3 ila 6 saat arasındaki çekimlerden 2 bin 586 euro, 6-24 saat arasındaki çekimlerden ise 4 bin 641 euro ücret alınacak. 

PARA PEŞİN ALINACAK 

Çekim yapabilmek için havalimanı müdürlüğünden 48 saat önceden yazılı izin almak gerekecek. Yazılı iznin alınmasından sonra çekime başlanabilecek. Kamu kuruluşları adına özel kuruluşlar tarafından yapılacak çekimlerde ve haber amaçlı çekimlerde, tarife uygulanmayacak. Belirlenen ücretler, fotoğraf ve film çekimi yapmak isteyenler tarafından çekim öncesinde peşin olarak tahsil edilecek. Çekim anında kullanılacak elektrik, su, telefon, otopark, araç, gereç, personel gibi hizmet bedelleri çekim yapanlardan ayrıca alınacak. 

BAGAJ BAŞINA FİYAT 

İstanbul Havalimanı’nda bagaj taşıma görevlisi olarak çalışan işçilerin alacağı ücretler de belirlendi. Taşınacak eşya türüne göre fiyat tarifesi farklılık gösterecek. Buna göre görevli personele, her el bagajı için 8,50 TL, valizler için 13 TL ve kargo bagaj ücreti için ise 26 TL ödeme yapılacak.